Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία κρύβει την αλήθεια για τους Nord Stream, λόγω ΝΑΤΟ - Τι καταγγέλλει η Ρωσία

Η Σουηδία κρύβει την αλήθεια για τους Nord Stream, λόγω ΝΑΤΟ - Τι καταγγέλλει η Ρωσία
Ψευδής έρευνα που αποκρύπτει το έγκλημα, το οποίο προκάλεσε κυρίως ζημία στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της Σουηδικής Εισαγγελικής Αρχής να σταματήσει τη διερεύνηση της δολιοφθοράς των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Vyacheslav Volodin.
Σύμφωνα με τον Vyacheslav Volodin, ενώ η Γερμανία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στον Nord Stream, "η Σουηδία έχει ήδη κλείσει την έρευνα με την αιτιολογία ότι οι ύποπτοι δεν μπόρεσαν να ταυτοποιηθούν".
"Ενώ όλος ο κόσμος συζητά για τους συγκεκριμένους δράστες και για το ποιος επωφελήθηκε από αυτή την τρομοκρατική επίθεση, η σουηδική Εισαγγελία ενεργεί σύμφωνα με την αρχή: "Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα, δεν λέω τίποτα σε κανέναν".
Αυτό δεν είναι τυχαίο.
Η Σουηδία βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, μια δομή του αμερικανικού ηγεμονισμού", επισήμανε, σύμφωνα με το Tass.

Η Στοκχόλμη δεν μπορεί να πει την αλήθεια

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή την κατάσταση η Στοκχόλμη δεν μπορεί να πει την αλήθεια για τις εκρήξεις που ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream, καθιστώντας τους μη λειτουργικούς.
"Εξάλλου, ο ιθύνων νους της επίθεσης, και εκείνη η χώρα της οποίας η συμμετοχή ήταν απαραίτητη, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενώ ο εκτελεστής ήταν η Ουκρανία.
Αλλά, αν πείτε την αλήθεια, θα καταλήξετε σε προβλήματα.
Η Ουάσινγκτον δεν θα συγχωρήσει κάτι τέτοιο", τόνισε ο Volodin.
Εν προκειμένω, ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι η σουηδική εισαγγελία προσπάθησε να παραποιήσει την ευαίσθητη κατάσταση, υποκύπτοντας σε μια ψευδή έρευνα που αποκρύπτει το έγκλημα, το οποίο προκάλεσε κυρίως ζημία στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία.
Ο Volodin επεσήμανε ότι, ως αποτέλεσμα του σαμποτάζ των αγωγών φυσικού αερίου, οι εν λόγω χώρες της ΕΕ έχασαν μια πηγή φθηνής ενέργειας.
"Οι οικονομίες τους βρίσκονται σε στασιμότητα, τα κοινωνικά προγράμματα περικόπτονται και οι πολίτες τους αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης