Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άκαρπη και μάταιη μία διάσκεψη για την Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία – Είναι ο δρόμος που οδηγεί στο πουθενά

Άκαρπη και μάταιη μία διάσκεψη για την Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία – Είναι ο δρόμος που οδηγεί στο πουθενά
Η προσπάθεια της Ελβετίας να οργανώσει ένα τέτοιο forum  χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει
Σχετικά Άρθρα
Μια διάσκεψη για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας θα είναι ένας ακόμη γύρος άκαρπων διαβουλεύσεων, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελβετία Sergey Garmonin σε συνέντευξή του στο TASS.
Όπως το βλέπει, η προσπάθεια της Βέρνης να οργανώσει ένα τέτοιο forum είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
«Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη προσπάθειας να επιβληθεί η «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ως μια δήθεν αδιαμφισβήτητη επιλογή διευθέτησης της κατάστασης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Garmonin.
«Όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης πρεσβευτών στη Μόσχα στις 30 Ιανουαρίου, «αυτός είναι ένας δρόμος προς το πουθενά», συνέχισε ο Garmonin.
«Στην πραγματικότητα, είναι ένα πακέτο τελεσιγράφων προς τη Ρωσία.
Οι απαιτήσεις που περιέχονται σε αυτό το έγγραφο ότι η Ρωσία πρέπει να "συνθηκολογήσει", "μετανοήσει", "να αντιμετωπίσει ένα δικαστήριο", "να πληρώσει για τη ζημιά" και "να συμφωνήσει σε μια νεκρή ζώνη" στο έδαφός της», όλα αυτά, όπως τόνισε ο Lavrov, είναι απλώς ανοησίες», σημείωσε.
«Είναι άσκοπο να προσπαθείς να μιλήσεις με τη Ρωσία στη γλώσσα των τελεσιγράφων», δήλωσε ο Garmonin.
Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, οι όποιες συνομιλίες για μια διευθέτηση στην Ουκρανία θα είναι χωρίς νόημα και θα στερούνται πιθανοτήτων επιτυχίας».

Η Ελβετική πρωτοβουλία

Η πρόεδρος της Ελβετίας Viola Amherd δήλωσε μετά από συνάντηση στις 15 Ιανουαρίου με τον Ουκρανό ομόλογό της Volodyrmy Zelensky ότι ζήτησε από την Ελβετία να οργανώσει μια ειρηνευτική διάσκεψη υψηλού επιπέδου.
Η Βέρνη συμφώνησε.
Αν και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ, η ουδέτερη Ελβετία υποστηρίζει τις αντιρωσικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε το 2022 μια λίστα με ξένα κράτη και εδάφη που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας και των εταιρειών και των πολιτών της.
Η Ελβετία περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης