Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι πολύ… αργά για τους Ουκρανούς - Ούτε η νέα κινητοποίηση θα τους σώσει

Είναι πολύ… αργά για τους Ουκρανούς - Ούτε η νέα κινητοποίηση θα τους σώσει
Πρέπει να αλλάξουν τις δυνάμεις τους στην πρώτη γραμμή αλλά δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι στρατιώτες λέει Τσέχος στρατηγός
Είναι σχεδόν πολύ αργά για τους Ουκρανούς υποστηρίζει ο απόστρατος Τσέχος στρατηγός και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τσεχίας, Jiri Sedivy, υποστηρίζοντας πως ούτε η νέα κινητοποίηση πρόκειται να τους σώσει, καθώς όπως σημειώνει, η εκπαίδευση και ο συντονισμός μάχης των στρατευσίμων, διαρκεί πολύ περισσότερο από ένα μήνα.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό Czdefence Shedives, εάν οι νέοι Ουκρανοί στρατεύσιμοι σταλούν στο μέτωπο χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, τότε απλά θα αποτελέσουν νέες… απώλειες.
Στην τοποθέτηση του ο Τσέχος στρατηγός επισημαίνει ότι η Ουκρανία πρέπει να εναλλάξει τις δυνάμεις της και να αντικαταστήσει τις μονάδες της πρώτης γραμμής με νέα, εκπαιδευμένα στρατεύματα, τα οποία ωστόσο βρίσκονται σε έλλειψη.
«Είναι σχεδόν πολύ αργά για κινητοποίηση.
Ο χρόνος είναι αδυσώπητος και η στρατολόγηση εφέδρων, η κατανομή τους μεταξύ των μονάδων, ο συντονισμός και ο οπλισμός... δεν είναι θέμα ενός μήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Sedivy, υποστηρίζοντας πως εάν το Κίεβο στείλει μη εκπαιδευμένους στρατεύσιμους στην πρώτη γραμμή, αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες και απώλεια θέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ότι εάν επιδεινωθεί η θέση των Ουκρανών, τότε κινδυνεύουν να χάσουν την πίστη τους στη δύναμη τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης