Τελευταία Νέα
Διεθνή

Viktor Murakhovsky (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής): Τα τανκς άρχισαν να χάνουν τον ρόλο τους στο πεδίο της μάχης

Viktor Murakhovsky (Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής): Τα τανκς άρχισαν να χάνουν τον ρόλο τους στο πεδίο της μάχης
Tο τανκ είναι το κύριο επιθετικό και πιο προστατευμένο όχημα των χερσαίων δυνάμεων, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή σε άμεση επαφή πυρός με τον εχθρό
Μια ανάλυση της εμπειρίας των πολεμικών επιχειρήσεων στη ζώνη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δείχνει ότι ένα σύγχρονο τανκ αρχίζει να χάνει τον ρόλο του στο πεδίο της μάχης και πρέπει να υποβληθεί σε σημαντικές τροποποιήσεις για να διατηρήσει τις κύριες λειτουργίες του, τόνισε ο Viktor Murakhovsky, ένας από τους κορυφαίους Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς, αρχισυντάκτης του περιοδικού Arsenal of the Fatherland.
Όπως σημείωσε ο Murakhovsky, το τανκ πρέπει να χτυπήσει τον εχθρό στο πεδίο της μάχης με άμεσο πυρ, διατηρώντας παράλληλα την αποτελεσματικότητά του στην μάχη υπό την επίδραση των κύριων όπλων του εχθρού.
Έτσι, το τανκ είναι το κύριο επιθετικό και πιο προστατευμένο όχημα των χερσαίων δυνάμεων, σχεδιασμένο για επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή σε άμεση επαφή πυρός με τον εχθρό.
«Ταυτόχρονα, η εμπειρία της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας δείχνει ότι σήμερα το κύριο άρμα μάχης μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε «καρότσα για όπλα» και εκτελεί καθήκοντα πυροβολικού, ακόμη και από κλειστές θέσεις.
Τα άρματα μάχης χρησιμοποιούνται συχνά μεμονωμένα σε ξεχωριστές πολεμικές αψιμαχίες, οι οποίες οδηγούν επίσης σε συγκεκριμένες τακτικές, χωρίς άρματα μάχης», σημειώνει ο ειδικός.
«Στην πραγματικότητα του σύγχρονου πολέμου, ένα άρμα πρέπει να επιδείξει τη διατήρηση ισχυρών άμεσων πυρών σε σύγκριση με έμμεσα πυρά.
Από αυτή την άποψη, πρώτα απ 'όλα, το ζήτημα της προστασίας του τανκ από μικρά εχθρικά drones, περιπλανώμενα πυρομαχικά και drones FPV είναι ζωτικά όπως και τα προβλήματα της ναρκοπροστασίας.
Επιπλέον, σημείωσε ο ειδικός, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η μαζική ή τουλάχιστον ομαδική χρήση αρμάτων μάχης ως μέρος της πιο αποτελεσματικής αλληλεπίδρασής τους με το πεζικό, το πυροβολικό και τα συστήματα αεράμυνας.
«Έτσι, τα άρματα μάχης πρέπει να είναι εξοπλισμένα με συστήματα παθητικής προστασίας από UAV και ενεργητικά συστήματα καταστολής drones, συστήματα ενεργητικής προστασίας έναντι άλλων όπλων, συστήματα υπέρβασης ναρκοπεδίων κ.α.
Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι είναι επίσης απαραίτητο να βελτιωθούν οι τακτικές χρήσης τανκς ως τμήμα μονάδων στη σύγχρονη μάχη και να μην προσπαθήσουμε να επιχειρήσουμε με μεμονωμένα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης