Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ο πόλεμος στη Γάζα θα λήξει μόνο με πολιτική λύση - Να μην εμπλακεί το Ισραήλ σε σύρραξη με το Λίβανο

Ιράν: Ο πόλεμος στη Γάζα θα λήξει μόνο με πολιτική λύση -  Να μην εμπλακεί το Ισραήλ σε σύρραξη με το Λίβανο
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι η χώρα του ανταλλάσει μηνύματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Λίβανο ότι μια πολιτική λύση είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η σύγκρουση στη Γάζα, και ότι η Τεχεράνη διεξάγει συνομιλίες με το Ριάντ για το θέμα αυτό.
Ο Hossein Amir-Amirabdollahian προειδοποίησε επίσης το Ισραήλ να μην προβεί σε οποιοδήποτε μέτρο προς έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας κατά του Λιβάνου, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι η «τελευταία μέρα» του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι η χώρα του ανταλλάσει μηνύματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μετά την επίθεση της Hamas εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, και μηνύματα για την ένοπλη οργάνωση Hezbollah του Λιβάνου.
«Κατά τη διάρκεια του πολέμου αυτού και τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχε ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του Ιράν και της Αμερικής», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Τεχεράνη να ζητήσει από τη Hezbollah να μην εμπλακεί ευρέως και πλήρως στον πόλεμο αυτό κατά του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης