Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Νέο τουρνέ οίκτου στην Ευρώπη από τον Zelensky - Ζητεί επιτάχυνση της οικονομικής στήριξης από Γερμανία-Γαλλία

Ουκρανία: Νέο τουρνέ οίκτου στην Ευρώπη από τον Zelensky - Ζητεί επιτάχυνση της οικονομικής στήριξης από Γερμανία-Γαλλία
Μια από τις πηγές του Bloomberg μετέφερε ότι συζητείται σοβαρά κι ένα ταξίδι του Zelensky στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σχεδιάζει να ταξιδέψει σε πολυάριθμες πρωτεύουσες της Δυτικής Ευρώπης με στόχο να επιταχύνει την απελευθέρωση στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, μεταδίδει ο Bloomberg επικαλούμενος πηγές από το Κίεβο
Σύμφωνα με τον αμερικανικό δίκτυο, ο Ουκρανός πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Γερμανία και τη Γαλλία στο πλαίσιο του ταξιδιού, αλλά οι διμερείς συνατήσεις δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.
Άλλωστε, ο Zelensky αναμένεται να παραστεί στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας του Μονάχου, το οποίο διαρκεί από Πέμπτη έως Κυριακή.
Ο Zelensky θα προσπαθήσει να πιέσει με σκοπό την ταχύτερη μεταφορά στρατιωτικής βοήθειας καθώς τα αποθέματα πυρομαχικών στην Ουκρανία μειώνονται.
Επίσης, θα επιμείνει στο να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από την G7.
Μάλιστα μια από τις πηγές του Bloomberg μετέφερε ότι συζητείται σοβαρά κι ένα ταξίδι του Zelensky στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το πρακτορείο.
Ενώ από την πλευρά του Κιέβου, ούτε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου σχολιάζει το πρόγραμμα των ταξιδιών του για λόγους ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την 1η Φεβρουαρίου ενέκριναν τη χορήγηση μακροπρόθεσμης δημοσιονομικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η ΕΕ θα εγκρίνει ετησίως πληρωμές με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμμόρφωση του Κιέβου με τους όρους των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διαφθοράς, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αναφέρει η τελική δήλωση της συνόδου κορυφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης