Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Syrsky εγκαινίασε κι επίσημα το νέο τακτικό δόγμα της Ουκρανίας - «Εγκαταλείπουμε την επίθεση, καταφεύγουμε σε αμυντικές επιχειρήσεις»

Ο Syrsky εγκαινίασε κι επίσημα το νέο τακτικό δόγμα της Ουκρανίας - «Εγκαταλείπουμε την επίθεση, καταφεύγουμε σε αμυντικές επιχειρήσεις»
«Περάσαμε από τις επιθετικές ενέργειες στη διεξαγωγή μιας αμυντικής επιχείρησης» παραδέχθηκε ο νέος αρχιστράτηγος του Κιέβου
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «σκοτώνουν» κι επίσημα το αφήγημα της λεγόμενης ... αντεπίθεσης και εγκανιάζουν το νέο τακτικό δόγμα καταφυγής σε αμιγώς αμυντικές επιχειρήσεις.
Κάτι τέτοιο σηματοδοτήθηκε από δηλώσεις του νέου αρχιστράτηγου του Κιέβου, Alexander Syrsky, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, η οποία μεταδόθηκε λίγες μόλις μέρες πριν τον διορισμό του σε αυτή τη θέση.
«Η κατάσταση [στην πρώτη γραμμή] μπορεί αυτή τη στιγμή να αξιολογηθεί ως δύσκολη. <...> Περάσαμε από τις επιθετικές ενέργειες στη διεξαγωγή μιας αμυντικής επιχείρησης»,ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του, η ηχογράφηση της οποίας δημοσιεύτηκε στο YouTube.
Σύμφωνα με τον Syrsky, κατά τη διάρκεια των αμυντικών ενεργειών των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ άλλων, θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν οχυρώσεις, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ηλεκτρονικό πόλεμο για να κρατήσουν προετοιμασμένες αμυντικές γραμμές.
Δήλωσε επίσης ότι οι προοπτικές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα εξαρτηθούν, μεταξύ άλλων, από το επίπεδο υποστήριξης από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου και παραπονέθηκε για την ανεπάρκειά του οπλοστασίου του καθεστώτος.
«Δεν έχουμε υποστήριξη, όπως είπα ήδη, πυρομαχικά και εξοπλισμό», τόνισε σχετικά ο Syrsky.
«Φυσικά, δεν υπάρχουν αρκετά όπλα. Ακόμη και τα όπλα που χρησιμοποιούνται έχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωής. Οποιαδήποτε κάννη μπορεί να εκτοξεύσει έναν συγκεκριμένο αριθμό βλημάτων, τότε πρέπει να αντικατασταθεί», εξήγησε.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απομάκρυνε τον Zaluzhny, Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, από τη θέση του και διόρισε τον Syrsky, ο οποίος ήταν προηγουμένως υπηρέτησε ως διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης