Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό κατάρρευση… η Bundeswehr – Μετέφερε τα καλύτερα όπλα της στην Ουκρανία

Υπό κατάρρευση… η Bundeswehr – Μετέφερε τα καλύτερα όπλα της στην Ουκρανία
Χειρότερα εξοπλισμένος ο γερμανικός στρατός σήμερα από ό,τι πριν από τον πόλεμο λένε οι Financial Times
Η Γερμανία μετέφερε τα καλύτερα οπλικά συστήματα της στην Ουκρανία και πλέον η Bundeswehr είναι σε χειρότερη θέση όσον αφορά τον εξοπλισμό της από ό,τι ήταν πριν από τον πόλεμο υποστηρίζουν οι Financial Times.
Η Bundeswehr είναι τώρα από πολλές απόψεις χειρότερα εξοπλισμένη από ό,τι πριν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αφού το Βερολίνο μετέφερε πολλά από τα καλύτερα όπλα του στο Κίεβο και δεν είναι ακόμη σαφές πότε η Γερμανία θα μπορέσει να καλύψει τα κενά επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υπογραμμίζει πως «παρά τα νέα μέσα, η Bundeswehr είναι από πολλές απόψεις χειρότερα εξοπλισμένη από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης».
«Η Γερμανία έδωσε πολύ από τον καλύτερο εξοπλισμό της στο Κίεβο.
Και δεν είναι ακόμη σαφές πώς και πότε θα καλυφθούν ξανά αυτά τα κενά» υποστηρίζουν οι FT, υποστηρίζοντας πως η Γερμανία, για παράδειγμα, δώρισε 14 τεθωρακισμένα οβιδοβόλα στο Κίεβο, τα οποία είναι από τα πιο «προηγμένα» συστήματα αυτού του είδους στον κόσμο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ισχύουσες συμβάσεις, μόνο 10 από αυτά θα αντικατασταθούν, αν και εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας είπε ότι υπάρχει η ευκαιρία να αγοραστούν 18 ακόμη μονάδες για τον στρατό, «αν το επιτρέπει η χρηματοδότηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης