Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική δυστοπία επιστρέφει… «Βαφτίζουν» εξτρεμιστές όσους δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση, αναζητούν ποιος τους χρηματοδοτεί

Η γερμανική δυστοπία επιστρέφει… «Βαφτίζουν» εξτρεμιστές όσους δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση, αναζητούν ποιος τους χρηματοδοτεί
Προωθείται νόμος για να καταστούν οι «δυνητικές απειλές» μιας ομάδας λόγοι για έρευνες
Με τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης και την «πράσινη παγκοσμιοποίηση» να καταλήγουν σε ένα τεράστιο κύμα λαϊκισμού, ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της Γερμανίας αποκάλυψε ότι στοχεύει να διευκολύνει την παρακολούθηση των οικονομικών των λεγόμενων δεξιών «εξτρεμιστών».
Μια φράση που αγγίζει σχεδόν τους πάντες, ακόμη και σε «άτομα απλά που δεν συμφωνούν μαζί τους».
Σε αυτό το πλαίσιο ήρθαν οι προτάσεις της υπουργού Εσωτερικών Nancy Faeser, ακολουθώντας μια έκθεση που ανέφερε ότι «εξτρεμιστές» συναντήθηκαν για να συζητήσουν την απέλαση εκατομμυρίων μεταναστών.
Η ομάδα περιλάμβανε μέλη του συντηρητικού κόμματος AfD της Γερμανίας, η υποστήριξη του οποίου έχει διπλασιαστεί από τις γερμανικές εκλογές του 2021.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας ο αριθμός των ακροδεξιών εξτρεμιστών αυξάνεται.
Το 2022 έφτασε τις 38.800, με 14.000 από αυτούς να θεωρούνται δυνητικά βίαιοι.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Thomas Haldenwang, είπε ότι οι αριθμοί πιστεύεται ότι έχουν αυξηθεί ξανά πέρυσι.

Η αλλαγή του νόμου

Σύμφωνα με την Faeser οι προσπάθειες για το κλείσιμο της χρηματοδότησης των εξτρεμιστών έχουν παρεμποδιστεί επειδή οι οικονομικές έρευνες περιορίζονται σε κινήματα «υποκίνησης και βίας».
Πρότεινε όμως να αλλάξει ο νόμος για να καταστήσει τις «δυνητικές απειλές» μιας ομάδας λόγους για τέτοιες έρευνες και οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι ταχύτερες και λιγότερο γραφειοκρατικές.
«Κανείς που κάνει δωρεές σε μια δεξιά εξτρεμιστική οργάνωση δεν θα πρέπει να μπορεί να βασιστεί στο ότι θα παραμείνει χωρίς έρευνα», είπε η Faeser, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται ενεργά με τις περιφερειακές αρχές για να εμποδίσει τους δεξιούς «εξτρεμιστές» να εισέλθουν ή να φύγουν από τη χώρα.
«Οι Γερμανοί εξτρεμιστές της δεξιάς και οι ξένοι έχουν ένα κοινό: Θέλουν να πυροδοτήσουν την οργή και να διχάσουν, κυρίως μέσω της παραπληροφόρησης», είπε, επισημαίνοντας τους ψεύτικους λογαριασμούς και το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη ως πρόβλημα.
Η Faeser είπε ότι η "μονάδα έγκαιρης αναγνώρισης" της χώρας - που στεγάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα αρχίσει να λειτουργεί "ελπίζουμε σε λίγους μήνες".

Το AfD αυξάνει τα δημοσκοπικά ποσοστά του

Την Κυριακή, αφού δικαστήριο του Βερολίνου διέταξε επαναληπτικές εκλογές σε επιλεγμένες περιφέρειες, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σχεδόν διπλασίασε την υποστήριξή της έναντι των εκλογών του 2021, αναφέρει το ReMix.
Την Κυριακή, 550.000 πολίτες μπόρεσαν να ψηφίσουν, ήτοι το ένα πέμπτο του πληθυσμού της πόλης σε 455 περιοχές, με το AfD να συγκεντρώνει το 12,6% των ψήφων.
Το 2021, το συνολικό τους μερίδιο ήταν μόνο 7%.
Σε μια ανατολική περιφέρεια, το Marzahn-Hellersdorf, το AfD έλαβε τις περισσότερες ψήφους από οποιοδήποτε άλλο κόμμα, στο 33,1% των ψήφων.
Το 2021, το AfD είχε μόνο το 18,5% των ψήφων σε αυτή την περιφέρεια.
Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) έλαβε το 21,5% των ψήφων στην ίδια περιφέρεια, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.
Εν τω μεταξύ, μια έκθεση που δημοσιεύτηκε πριν από τη μεγαλύτερη διάσκεψη για την πολιτική ασφάλειας στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο έδειξε ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον το πρωταρχικό μέλημα των χωρών της G7 - είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία.
Η έκθεση του συνεδρίου Munich Security Index 2024 συνέταξε έναν χάρτη των κινδύνων ασφαλείας με βάση μια ποικιλία ερωτήσεων έρευνας.
Ο χάρτης δείχνει ότι στη Γερμανία, για παράδειγμα, η μετανάστευση ως αποτέλεσμα πολέμου ή κλιματικής αλλαγής έχει την υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά τον κίνδυνο με βάση τα δεδομένα της έρευνας, με 80 βαθμούς, την υψηλότερη βαθμολογία από οποιοδήποτε έθνος που ρωτήθηκε σε ολόκληρη τη μελέτη .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης