Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί ομολογούν: Εστιάζουμε στα F-16, δεν μπορούμε να πετάμε πολλά διαφορετικά μαχητικά

Οι Ουκρανοί ομολογούν: Εστιάζουμε στα F-16, δεν μπορούμε να πετάμε πολλά διαφορετικά μαχητικά
Είναι ήδη σε εξέλιξη η προσαρμογή των υποδομών στις ανάγκες των F-16 λέει ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας
Στην παραδοχή ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να πετάξουν πολλούς, διαφορετικούς τύπους μαχητικών αεροσκαφών και για αυτό το λόγο εστιάζουν μόνο στα F-16 προχώρησε ο Yuri Ignat, επισημαίνοντας πως το Κίεβο δεν μπορεί να λειτουργήσει και να συντηρήσει πολλά διαφορετικά μαχητικά.
«Δεν θα μπορέσουμε να θέσουμε πολλούς διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών σε λειτουργία, να τα συντηρήσουμε, να εκπαιδεύσουμε πιλότους.
Θα είναι πραγματικά δύσκολο για εμάς.
Για αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε στον βασικό μας στόχο, στο F-16» υποστήριξε ο Ignat, τονίζοντας πως είναι ήδη σε εξέλιξη η προσαρμογή της ουκρανικής υποδομής στα F-16.
Επιπλέον, τόνισε ότι η προετοιμασία αυτή απαιτεί χρόνια.
«Το ιδανικό σήμερα θα ήταν να το κρύψουμε κάτω από το έδαφος…
Ή να φτιάξουμε καταφύγια από οπλισμένο σκυρόδεμα» επισήμανε ο Ουκρανός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι η αεροπορία της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από σοβιετικά αεροσκάφη των δεκαετιών του '70 και του '80, τα οποία είναι παντελώς παρωχημένα.
Σημειώνεται ότι Ολλανδία και Δανία είναι οι χώρες που έχουν συμφωνήσει να δώσουν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης