Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι συγκρούσεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία κλονίζουν τη γερμανική Mercedes - Benz

Oι συγκρούσεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία κλονίζουν τη γερμανική Mercedes - Benz
Κατά τη διάρκεια του 2023, η αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι οι δυσχέρειες στον εφοδιασμό και ο πληθωρισμός θα επιβαρύνουν τις πωλήσεις
Για χαμηλότερες αποδόσεις στις πωλήσεις το 2024 στο τμήμα αυτοκινήτων και φορτηγών της, έκανε λόγο η Mercedes-Benz, προειδοποιώντας για την εξαιρετική αβεβαιότητα που προκαλούν οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία, καθώς και οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Οι εμπλοκές στην αλυσίδα εφοδιασμού για κρίσιμα εξαρτήματα παρέμειναν ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου, ανέφερε η Mercedes-Benz σε ανακοίνωσή της.
Το ενδεχόμενο μιας ακόμη πιο έντονης επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, θα μπορούσε επίσης να έχει αντίκτυπο στις αγορές αυτοκινήτων, πρόσθεσε.
Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε προσαρμοσμένη απόδοση επί των πωλήσεων στο τμήμα αυτοκινήτων της 12,6% για το 2023, σύμφωνα με τις προβλέψεις της, καθώς ο πληθωρισμός και το κόστος που σχετίζεται με την αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και οι ελλείψεις εξαρτημάτων έφαγαν τα κέρδη της.
Για το 2024, δήλωσε ότι αναμένει χαμηλότερη προσαρμοσμένη απόδοση 10-12% για τα αυτοκίνητα και 12-14% για τα φορτηγά, από 15,1% πέρυσι.

Επιβάρυνση πωλήσεων

Κατά τη διάρκεια του 2023, η αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι οι δυσχέρειες στον εφοδιασμό και ο πληθωρισμός θα επιβαρύνουν τις πωλήσεις, ενώ ο πόλεμος των τιμών ιδιαίτερα στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων θα ασκήσει πίεση στα περιθώρια κέρδους.
Παρ' όλα αυτά, η Mercedes-Benz, η πρώτη από τις τρεις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας που ανακοίνωσε αποτελέσματα για το 2023, αναμενόταν να έχει το υψηλότερο περιθώριο απόδοσης μεταξύ των τριών, εν μέρει λόγω της στρατηγικής της να μετακυλίσει το υψηλότερο κόστος στους πελάτες.
Η πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τη μέση τιμή της κατά 2% στα 74.200 ευρώ και αύξησε τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη για μελλοντικές τεχνολογίες, όπως η πλατφόρμα MB.OS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης