Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική επίθεση της Ρωσίας σε 4 άξονες στο μέτωπο Kharkiv - Luhansk - Η στρατηγική για τον μεγάλο πολεμικό στόχο

Μαζική επίθεση της Ρωσίας σε 4 άξονες στο μέτωπο Kharkiv - Luhansk - Η στρατηγική για τον μεγάλο πολεμικό στόχο
Στόχος να εκδιώξουν την Ουκρανία εντελώς από την περιοχή του Luhansk
Η Ρωσία διεξάγει μια μαζική επίθεση για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τον Vladimir Putin στην επίτευξη ενός από τους σημαντικότερους στόχους του, σύμφωνα με αναλυτές.
Οι δυνάμεις της επιτίθενται σε τέσσερις άξονες στο μέτωπο Kharkiv-Luhansk σε αλληλοϋποστηριζόμενους ελιγμούς για να εκδιώξουν την Ουκρανία εντελώς από την περιοχή του Luhansk, ανέφερε το Ινστιτούτο Μελέτης Πολέμου (ISW).
Αλλά η επιτυχία θα έρθει μόνο με "πολύ υψηλό κόστος" και θα απαιτήσει μήνες οριακών τακτικών προόδων, δήλωσε το αμερικανικό κέντρο μελετών.
Οι επιθέσεις υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις "αναλαμβάνουν μια μεγαλύτερη, πολύμηνη συνεκτική επιχειρησιακή προσπάθεια για την κατάληψη της ανατολικής όχθης του ποταμού Oskil από το Kupyansk έως την πόλη Oskil", δήλωσε το ISW.
Μια τέτοια επιχείρηση θα επέτρεπε στη Ρωσία να εδραιώσει τις επιτυχίες της, με ένα σημαντικό υδάτινο εμπόδιο που θα οδηγούσε σε "μικρό κίνδυνο σοβαρών ουκρανικών αντεπιθέσεων".
Μικρά κέρδη στην επιχείρηση θα μπορούσαν επίσης να προβληθούν από την εκστρατεία του κ. Πούτιν στις εκλογές του επόμενου μήνα.

Το ISW εξήγησε ότι οι επιθετικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στις ακόλουθες τέσσερις περιοχές:

Βορειοανατολικά του Kupyansk
Βορειοδυτικά του Svatove
Νοτιοδυτικά του Svatove
Δυτικά της Kreminna

Kupyansk

Η έκτη Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων πιέζει προς την ανατολική όχθη της πόλης Kupyansk.
Η πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πλήγματα σε γέφυρες σε μια προσπάθεια να απομονώσει τις ουκρανικές άμυνες.
Παρά τις σημαντικές απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων τον Δεκέμβριο, το ρωσικό πεζικό έχει εντείνει τις επιθέσεις και φέρεται να έχει σημειώσει τακτικά κέρδη στη Synkivka, ένα χωριό στα βορειοανατολικά του Kupyansk.

Svatove

Ο πρώτος στρατός τεθωρακισμένων της φρουράς έχει εντείνει τις επιθέσεις βορειοδυτικά της πόλης Svatove, καταλαμβάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο χωριά.
Και ρωσικές πηγές υποστηρίζουν ότι ξεκινούν "μαζική επίθεση" προς την κατεύθυνση της Krokhmalne και της Tabaivka, εισερχόμενοι σε χωριά στα αμέσως βόρεια των πόλεων.
Νοτιοδυτικά του Svatove, οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν μια λιγότερο έντονη επίθεση, με στόχο να προχωρήσουν τελικά στο χωριό Borova.

Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έχουν αναπτύξει "σημαντικό" αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων σε "μεγάλο αριθμό επιθέσεων" δυτικά της Kreminna, σημειώνοντας οριακά κέρδη.
Η ανακατάληψη του Lyman είναι ο πιθανότερος επιχειρησιακός στόχος, καθώς θα ανοίξει δρόμους προς την πόλη Oskil.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης