Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό όχι από τη Γερμανία στον Macron - «Κανένας μας δεν στήριξε την αποστολή στρατού στην Ουκρανία», υποστηρίζει ο ΥΠΑΜ

Ηχηρό όχι από τη Γερμανία στον Macron - «Κανένας μας δεν στήριξε την αποστολή στρατού στην Ουκρανία», υποστηρίζει ο ΥΠΑΜ
Ο Γερμανός ΥΠΑΜ απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο τα στρατεύματα της Bundeswehr να πάνε στην Ουκρανία
Κανένας από τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη του Παρισιού για την υποστήριξη της Ουκρανίας δεν ενέκρινε την ιδέα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να στείλει στρατεύματα στη χώρα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius σε συνέντευξη Τύπου με την Αυστριακή ομόλογό του Claudia Tanner.
«Πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει στην κλιμάκωση. Πιστεύω επίσης ότι αυτό που πρότεινε ο Πρόεδρος Macron ήταν απλά "τροφή για σκέψη" . Εξ όσων γνωρίζω, κανείς δεν το στήριξε», τόνισε σχετικά ο πολιτικός προϊστάμενος της γερμανικής άμυνας.
Ως εκ τούτου, ο Pistorius απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο τα στρατεύματα της Bundeswehr να πάνε στην Ουκρανία.
Επισημαίνεται ότι ποηγουμένως ο Γάλλος πρόεδρος, τοποθετούμενος σε δημοσιογράφους μετά από διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την στο Παρίσι, υποστήριξε ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων, αλλά δεν κατέληξαν σε συναίνεση.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γάλλου ηγέτη, το Κρεμλίνο επεσήμανε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, το ίδιο το ενδεχόμενο «αποστολής ορισμένων δυνάμεων στην Ουκρανία» χαρακτηρίστηκε από τον προεδρικό γραμματέα Τύπου Dmitry Peskov ως ένα σημαντικό νέο στοιχείο.
Η δήλωση του Macron υποστηρίχθηκε από τον Γάλλο πρωθυπουργό του Gabiel Attal, αλλά αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής από τους ηγέτες της γαλλικής αντιπολίτευσης.
Όπως δήλωσε το RIA Novosti, ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, Konstantin Gavrilov, οι δυτικές χώρες που στέλνουν τον στρατό τους στην Ουκρανία θα αυξήσουν τον κίνδυνο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης