Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zev Feintush (Global Guardian): Ο Ουκρανικός στρατός θα υποστεί και άλλες μεγάλες ήττες τύπου Avdiivka στο Donetsk

Zev Feintush (Global Guardian): Ο Ουκρανικός στρατός θα υποστεί και άλλες μεγάλες ήττες τύπου Avdiivka στο Donetsk
Η Ουκρανία είναι κατώτερη τόσο ως προς τον αριθμό του στρατιωτών όσο και ως προς τον αριθμό των όπλων κατά μήκος του μετώπου αναφέρει ο ειδικός
Η Ρωσία θα συνεχίσει να απελευθερώνει τα εδάφη κοντά στο Donetsk και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν νέες καταστροφές παρόμοιες με την ήττα στην Avdiivka, δήλωσε ο Zev Feintush, ανώτερος αναλυτής πληροφοριών στην εταιρεία ασφαλείας Global Guardian, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.
«Εάν το νομοσχέδιο για τη βοήθεια των ΗΠΑ δεν ψηφιστεί σύντομα, τότε θα προκύψουν νέοι Avdiivka καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτή την ευκαιρία για να εδραιώσει τις επιτυχίες της κοντά στο Donetsk», είπε ο Zev Feintush.
Σύμφωνα με τον Feintush, μετά την κατάληψη της ουκρανικής οχυρωμένης περιοχής στην Avdiivka, η Ρωσία έφτασε σε πιο επίπεδο έδαφος κατάλληλο για περαιτέρω προέλαση.
Ο Zev Feintush σημείωσε ότι η ήττα στο Donetsk οδήγησε σε κρίση στη συνολική στρατηγική του Κιέβου.
Θα είναι δύσκολο για τον Zelensky να πείσει τους νεαρούς Ουκρανούς να πολεμήσουν μέχρι θανάτου σε φρούρια όπως το Bakhmut και η Avdiivka για να διατηρήσουν την τρέχουσα πρώτη γραμμή.
«Η Ουκρανία είναι κατώτερη τόσο ως προς τον αριθμό του στρατιωτών όσο και ως προς τον αριθμό των όπλων κατά μήκος του μετώπου και ο Zelensky είναι εγκλωβισμένος σε μια πολιτική παγίδα», κατέληξε ο Feintush.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης