Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία
Τώρα έχει γίνει σαφές σε όλους ποιος είναι πραγματικά ο επιτιθέμενος λέει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Η ήττα της Ουκρανίας στην τρέχουσα σύγκρουση νομοτελειακά θα εμπλέξει το ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει πόλεμο και της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πραγματικά πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Lloyd Austin.
Ο αμερικανός υπουργός άμυνας έκανε επίσης πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και σημειώνουν επιτυχία.
Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, σημείωσε ότι τώρα έχει γίνει σαφές σε όλους ποιος είναι πραγματικά ο επιτιθέμενος.
«Είναι μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια να βρούν μια δικαιολογία για τον Zelensky;
Και οι δύο είναι τρελοί.
Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος οι ΗΠΑ».
Πρόσφατα, αναφέρονται όλες και περισσότερο ιδέες για άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, καθώς και για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Στην διάσκεψη στο Παρίσι για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ο Γάλλος Πρόεδρος Macron και οι ηγέτες σχεδόν 12 ευρωπαϊκών χωρών προσκλήθηκαν να παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία και η Ολλανδία.
Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Κατά την Ρωσία ένα τέτοιο βήμα από την πλευρά των δυτικών χωρών θα οδηγούσε σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης