Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Δεν θα στείλουμε Taurus, εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, θα χτυπήσει στόχους στη Ρωσία

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Δεν θα στείλουμε Taurus, εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, θα χτυπήσει στόχους στη Ρωσία
Ο Taurus έχει βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και αν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο κάπου στη Μόσχα τόνισε ο Scholz
Η Γερμανία δεν σχεδιάζει την προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία επειδή μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
«Ο Taurus έχει βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και αν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο κάπου στη Μόσχα», είπε σε μια συνάντηση με κατοίκους της Δρέσδης.
Ο επικεφαλής της Γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι για να διασφαλιστεί ο έλεγχος της χρήσης των πυραύλων Taurus, θα ήταν απαραίτητο να σταλεί γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποκλείεται.
Ο Taurus KEPD 350/150 είναι ένας γερμανο-σουηδικός πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στόχων υψηλής προστασίας χωρίς το αεροσκάφος μεταφοράς να εισέρχεται στην εχθρική ζώνη αεράμυνας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag) καταψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία ένα σχέδιο ψηφίσματος που καλούσε άμεσα τη γερμανική κυβέρνηση να αρχίσει να προμηθεύει πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία.
Το κύριο αμφιλεγόμενο σημείο σε αυτό το θέμα παραμένει η εμβέλεια των πυραύλων - 500 χιλιόμετρα.
Μέχρι τώρα, η Γερμανία ουσιαστικά δεν έχει προμηθεύσει στο Κίεβο όπλα με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Η γερμανική κοινότητα εμπειρογνωμόνων συζήτησε εάν ήταν δυνατό να προγραμματιστούν οι πύραυλοι έτσι ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, αυτό το θέμα ήταν που ενδιέφερε τον Scholz και ως εκ τούτου φέρεται να έγιναν διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της στρατιωτικής βιομηχανίας.
Τον Ιανουάριο 2024, η γερμανική Handelsblatt ανέφερε, επικαλούμενη ανώτερους διπλωμάτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι η Βρετανία είχε προσφερθεί να πουλήσει στη Γερμανία πυραύλους κρουζ Taurus ώστε το Λονδίνο να προμηθεύσει περισσότερους πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία.
Αργότερα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτήν την πρόταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης