Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Ο Olaf Scholz αποκάλυψε ότι Βρετανοί στρατιωτικοί εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, άμεσα…

Telegraph: Ο Olaf Scholz αποκάλυψε ότι Βρετανοί στρατιωτικοί εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, άμεσα…
Ο Scholz αναφερόμενος στην πιθανότητα αποστολής πυραύλων Taurus, είπε ότι αυτό θα απαιτούσε τη συμμετοχή των στρατευμάτων της Bundeswehr στην ουκρανική σύγκρουση
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με βρετανικές μονάδες στην Ουκρανία, ανέφερε η The Telegraph.
Νωρίτερα, ο Scholz, σχολιάζοντας την πιθανότητα αποστολής πυραύλων Taurus στη ζώνη μάχης, είπε ότι αυτό θα απαιτούσε τη συμμετοχή των στρατευμάτων της Bundeswehr στην ουκρανική σύγκρουση.
«Ο κ. Scholz υποστήριξε ότι η Γερμανία έτσι θα ακολουθούσε τη Βρετανία και θα μετατρεπόταν σε «συμμετέχων στον πόλεμο»», αναφέρει το άρθρο.
Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής άμυνας στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, Tobias Ellwood, χαρακτήρισε τα λόγια του Olaf Scholz «κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών».
Σύμφωνα με τον Βρετανό πολιτικό, ο καγκελάριος θέλησε έτσι να δικαιολογήσει την απροθυμία του να προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης με δήλωσή του έθεσε σε κίνδυνο το βρετανικό προσωπικό που εργάζεται στην Ουκρανία.
Την προηγούμενη μέρα, ο Scholz δημοσίευσε ένα μήνυμα στο οποίο τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος στη σύγκρουση και ότι το γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό δεν θα σταλεί στη ζώνη μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης