Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vadim Karasev (Ουκρανός Πολιτικός επιστήμονας): Η απώλεια της Οδησσού θα σημάνει την οριστική ήττα της Ουκρανίας

Vadim Karasev (Ουκρανός Πολιτικός επιστήμονας): Η απώλεια της Οδησσού θα σημάνει την οριστική ήττα της Ουκρανίας
Oι Ουκρανοί πρέπει να σκεφτούν τα «χειρότερα σενάρια»
Η Δύση δεν μπορεί να επιτρέψει στην Ουκρανία να χάσει την Οδησσό, καθώς αυτό θα σήμαινε πλήρη νίκη για τη Ρωσία και βαριά ήττα για την Ουκρανία, αυτή την άποψη εξέφρασε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev.
«Εάν, για παράδειγμα, καταφέρουν τα ρωσικά στρατεύματα να σπάσουν τις άμυνες και να φτάσουν στο Mykolaiv-Οδησσό - και δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να το επιτρέψουν αυτό, γιατί αυτό σημαίνει αποκοπή της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα.
Σε μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι ο πόλεμος τελείωσε με τη νίκη της Ρωσίας και την ουκρανική ήττα», είπε ο Karasev.
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα στην υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί πρέπει να σκεφτούν τα «χειρότερα σενάρια».
Ο Karasev προειδοποίησε ότι σε περίπτωση σοβαρής αποτυχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, οι δυτικές χώρες ενδέχεται να λάβουν μέτρα για να δημιουργήσουν ένα άλλο hot spot, τώρα στην Υπερδνειστερία, προκειμένου να εκτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης