Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι αληθινοί άνδρες είναι δεξιοί, είναι πατριώτες» - Η επιθετική προεκλογική εκστρατεία του AfD βρίσκει εντυπωσιακή απήχηση στους νέους

«Οι αληθινοί άνδρες είναι δεξιοί, είναι πατριώτες» - Η επιθετική προεκλογική εκστρατεία του AfD βρίσκει εντυπωσιακή απήχηση στους νέους
Η Γερμανία ήδη από τον Νοέμβριο του 2022 αποφάσισε να μειώσει την ελάχιστη ηλικία ψήφου για τις ευρωεκλογές μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις
To δημοφιλές μέσο Tik Tok θέλει να «εκμεταλλευτεί» το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προκειμένου να αντλήσουν ψήφους από τη νέα γενιά, τους 16αρηδες και τους 17αρηδες που θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Η Γερμανία ήδη από τον Νοέμβριο του 2022 αποφάσισε να μειώσει την ελάχιστη ηλικία ψήφου για τις ευρωεκλογές μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις. Δεν μπορούν ωστόσο να ψηφίσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα τοπικά κοινοβούλια.
Αυτό δεν αποτέλει κανένα απολύτως πρόβλημα για την AfD, η οποία γνωρίζοντας πως το Τik Tok αποτελεί το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη νεολαια, αποφάσισε να διεισδύσει σε αυτό για να βρει τους μελλοντικούς της ψηφοφόρους.
Σημειώνεται πως οι νέοι αυτής της ηλικίας μπορούν επίσης να ψηφίσουν φέτος στο Βέλγιο, την Αυστρία, την Ελλάδα και τη Μάλτα.

«Οι αληθινοί άνδρες είναι δεξιοί»

Το ακροδεξιό κόμμα AfD έχει ξεκινήσει μια επιθετική προεκλογική εκστρατεία για νέους. Ο επικεφαλής υποψήφιος για τις ευρωεκλογές, ο Max Krah, δεν εμφανίζεται μόνο ως πολιτικός, αλλά και ως ειδικός σε θέματα γνωριμιών για νέους άνδρες. «Οι αληθινοί άνδρες είναι δεξιοί, οι αληθινοί άνδρες έχουν ιδανικά, οι αληθινοί άνδρες είναι πατριώτες, τότε θα τα πάνε καλά με τη φίλη τους», λέει σε ένα βίντεο που έχει πλέον προσελκύσει εκατομμύρια κλικ.
Σε άλλα βίντεο προειδοποιεί ότι «η μαμά σου θα είναι φτωχή στα γεράματα ή ότι η γερμανική κυβέρνηση σε μισεί».
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle τα μηνύματά τους έχουν απήχηση. Ανάλυση του πολιτικού συμβούλου Γιοχάνες Χίλγιε, η οποία τέθηκε στη διάθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ZDF, δείχνει ότι τα TikToks της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD πέτυχαν περίπου δέκα φορές περισσότερες προβολές από εκείνα των άλλων κομμάτων.
Σε αυτό προστίθενται οι λογαριασμοί βουλευτών της AfD, τοπικών πολιτικών και δεξιών ινφλουένσερ που διαδίδουν παρόμοιο περιεχόμενο.

Το βίντεο που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές:

Η TAZ αποδίδει την άνοδο της ακροδεξιάς στην προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης του Olaf Scholz. «Η ασταθής μεταναστευτική πολιτική και η απώλεια ελέγχου από την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, κάνει τους ακροδεξιούς λαϊκιστές να αισθάνονται επιβεβαιωμένοι». Η γερμανική εφημερίδα προειδοποιεί μάλιστα ότι η άνοδος της ακροδεξιάς θα φανεί την επόμενη χρονιά ,όταν θα διεξαχθούν εκλογές σε τρία κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας- Θουριγγία, Σαξονία και Βρανδεμβούργο.
«Στις ευρωπαϊκές εκλογές τον Ιούνιο του 2024, η ακροδεξιά πιθανότατα θα αγκιστρωθεί ακόμη πιο σταθερά στο πολιτικό τοπίο. Εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ακροδεξιά κόμματα θα μπορούσαν να κερδίσουν έως και 180 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε σύγκριση με τις 130 στο σημερινό κοινοβούλιο».
Σε πολλές χώρες, τα ακροδεξιά κόμματα έχουν επιτύχει μια στρατηγική ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη για κυβερνητική σοβαρότητα και την ακραία πολιτική. Εχουν μετριάσει τον εξτρεμισμό τους για να αυξήσουν την εκλογική τους απήχηση και να αποκτήσουν εξουσία, κυρίως μειώνοντας τον ευρωσκεπτικισμό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης