Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικό υψηλό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός – Έκλεισε στα 2.141,90 δολάρια

Σε ιστορικό υψηλό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός – Έκλεισε στα 2.141,90 δολάρια
Λάμπει το πολύτιμο μέταλλο
Σχετικά Άρθρα
Σε ιστορικό υψηλό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο «ασφαλές καταφύγιο» εν μέσω τεράστιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας σε Γάζα, Ερυθρά Θάλασσα και Ουκρανία, που «θολώνει» την εικόνα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2024.
Οι επενδυτές «βλέπουν» σύντομα μία μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, καθώς, αν και ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ -και την παγκόσμια οικονομία- επιμένει, η οικονομία χρειάζεται τόνωση. Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την έκταση των μειώσεων των επιτοκίων, η UBS διατηρεί τις προσδοκίες της για χαλάρωση της πολιτικής της Federal Reserve.
Επίσης, το βλέμμα είναι στραμμένο στην ομιλία (6/3) του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Τέλος, τις προοπτικές στηρίζουν οι προβλέψεις για συνέχεια των αγορών χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες εντός του 2024.
Θετικά λειτούργησε και σήμερα 5/3 η ήπια υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου (στις 103,5 μονάδες ο δείκτης ICE US Dollar Index),
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με κέρδη 0,73% στα 2.141,90 δολ. ανά ουγγιά, επίπεδο ρεκόρ.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 2,3% -ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης