Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Zakharova: Στόχοι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στη Β. Ευρώπη, σε μία σύγκρουση Ρωσίας - ΝΑΤΟ

Προειδοποίηση Zakharova: Στόχοι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στη Β. Ευρώπη, σε μία σύγκρουση Ρωσίας - ΝΑΤΟ
Η Zakharova προειδοποίησε ότι αν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ αναπτυχθούν στη Βόρεια Ευρώπη, "η ασφάλεια των χωρών θα πληγεί"
Οι εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ευρώπη που φιλοξενούν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των νόμιμων στρατιωτικών στόχων σε ένα σενάριο άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας.
"Δεν χρειάζεται να είναι κανείς στρατιωτικός στρατηγιστής για να αντιληφθεί ότι οι εγκαταστάσεις αυτές θα αποτελέσουν πηγή άμεσης απειλής και, φυσικά, θα συμπεριληφθούν αναπόφευκτα στον κατάλογο των νόμιμων στόχων στο πλαίσιο ενός σεναρίου άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της χώρας μας και του ΝΑΤΟ", δήλωσε η Zakharova, ενώ σχολίασε τις δηλώσεις του Φινλανδού προέδρου Alexander Stubb ότι η χώρα του "πρέπει να έχει ένα πραγματικό πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο".

Πλήγμα στην ασφάλεια των χωρών της Βόρειας Ευρώπης

Η Zakharova προειδοποίησε ότι αν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ αναπτυχθούν στη Βόρεια Ευρώπη, "η ασφάλεια των χωρών που φιλοξενούν αυτά τα όπλα δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση ισχυρότερη, αλλά αντίθετα θα πληγεί".
Η ίδια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Φινλανδός ηγέτης δεν είχε ενημερώσει τους ψηφοφόρους του για τις στρατιωτικοστρατηγικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης.
"Το κατά πόσο ο λαός της Φινλανδίας είναι ενήμερος για τους κινδύνους που θα πρέπει να αντιμετωπίσει είναι ένα μεγάλο ερώτημα.
Μια τέτοια απόφαση θα αλλάξει πραγματικά πολλά στο πλαίσιο της ασφάλειας αυτής της χώρας και άλλων θεμάτων που αφορούν το κράτος αυτό", επισήμανε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Ταυτόχρονα, ανέφερε, είναι το σενάριο μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο οποίο "οδεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης