Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύμβουλος του Zelensky ισχυρίζεται ότι η επίθεση στην Οδησσό στόχευε «τον Ουκρανό πρόεδρο ή τον Μητσοτάκη»

Σύμβουλος του Zelensky ισχυρίζεται ότι η επίθεση στην Οδησσό στόχευε «τον Ουκρανό πρόεδρο ή τον Μητσοτάκη»
«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς» αποκαλύπτει ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο το ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό να στόχευε τον Volodymyr Zelensky ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου σε συνέντευξή του στο διεθνές δίκτυο CNN.

«Κάτι λιγότερο από 500 μέτρα μακριά»

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή την αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», τόνισε σχετικά ο Igor Zhovkva, υψηλόβαθμος διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN.
Ο ίδιος υποστήριξρ ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
«Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», διευκρίνισε Igor Zhovkva για να συμπληρώσει:
«Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί».


K. Μητσοτάκης: Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει, θα παίξουμε τον ρόλο μας

Μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο πρωθυπουργός μίλησε στο Βουκουρέστι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Σχολιάζοντας την επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην Οδησσό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στη Ρωσία ότι δεν φοβίζει κανέναν και πως θα συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί.
Όπως ανέφερε σχετικά: «Κανένας δεν θα μας εκφοβίσει, θα παίξουμε τον ρόλο μας».
Και κατέληξε: «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα» ξεκαθαρίζοντας ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν είναι ανεκτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης