Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανική προειδοποίηση προς την Αυστρία για τις ρωσικές ροές χρήματος

Αμερικανική προειδοποίηση προς την Αυστρία για τις ρωσικές ροές χρήματος
Η Reiffeisen Bank International εκπροσωπείται σε 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας
Κορυφαία αξιωματούχος των αμερικανικών αρχών επιβολής κυρώσεων θα επισκεφθεί τις αυστριακές αρχές καθώς και τη Raiffeisen Bank International στις 7-8 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (6 Μαρτίου) η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αυστρία, αυξάνοντας την πίεση στη μεγαλύτερη δυτική τράπεζα στη Ρωσία.
Η Anna Morris, αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ με χαρτοφυλάκιο τις παράνομες ροές χρήματος, θα ενθαρρύνει τις τράπεζες στην Αυστρία να αξιολογήσουν την έκθεσή τους στη Ρωσία και να «λάβουν μέτρα μετριασμού», ανέφερε η πρεσβεία.
Η Morris είναι η τελευταία από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ που επισκέπτονται την Αυστρία, μια από τις ευρωπαϊκές χώρες με τους στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία.
Η Morris θα περιγράψει μια νέα αμερικανική αρχή κυρώσεων, δήλωσε η πρεσβεία, προσθέτοντας ότι ο φορέας αυτός «θα δημιουργήσει αυξημένους κινδύνους για τις τράπεζες και θα τις ενθαρρύνει να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν από το εμπόριο που σχετίζεται με τη στρατιωτική βιομηχανική βάση της Ρωσίας, διαφορετικά κινδυνεύουν να αποκοπούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ».
Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να ασκήσουν πίεση στη Raiffeisen, η οποία διαχειρίζεται μεγάλο όγκο συναλλαγών από και προς τη Ρωσία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ισχυρότερη ρυθμιστική αρχή του πλανήτη κυρίως επειδή μπορούν να διακόψουν την πρόσβαση μιας τράπεζας στο δολάριο, έναν ακρογωνιαίο λίθο της διεθνούς χρηματοδότησης.
Η επίσκεψη ακολουθεί εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden τον περασμένο Δεκέμβριο, με το οποίο απειλούνται κυρώσεις για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βοηθούν τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις, αυξάνοντας το διακύβευμα για τράπεζες όπως η Raiffeisen.
Η Reiffeisen Bank International εκπροσωπείται σε 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας, μιας άλλης χώρας που υπόκειται σε δυτικές κυρώσεις. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο αυστριακός όμιλος καλύπτει 12 χώρες, πέντε από τις οποίες είναι μέλη της ΕΕ, με θυγατρικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης