Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η ουκρανική οικονομία: Καταργούνται 5 υπουργεία εξαιτίας του ελλείμματος στον προϋπολογισμό

Καταρρέει η ουκρανική οικονομία: Καταργούνται 5 υπουργεία εξαιτίας του ελλείμματος στον προϋπολογισμό
ον Νοέμβριο του 2023, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επικύρωσε τον κρατικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας για το 2024 με πρόβλεψη για έλλειμμα άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν να καταργήσουν τουλάχιστον πέντε υπουργεία από τα 19 υπάρχοντα λόγω δημοσιονομικού ελλείμματος, ανέφερε το Σάββατο 9 Μαρτίου ο ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος New Voice (NV), επικαλούμενος πηγές από το προεδρικό γραφείο.
Οι περικοπές θα επηρεάσουν πρωτίστως τα υπουργεία που διαχειρίζονται κοινωνικά ζητήματα, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι μέρος των καθηκόντων τους θα μεταφερθεί απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmygal ανακοίνωσε ότι το ένα τρίτο όλων των υπουργείων και του προσωπικού τους θα καταργηθούν, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Shmygal είπε ότι το 2024 το Κίεβο ήλπιζε να λάβει 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένη βοήθεια για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Sergii Marchenko δήλωσε ότι το Κίεβο αντιμετώπιζε ήδη δημοσιονομικό έλλειμμα λόγω καθυστερήσεων στην οικονομική βοήθεια από τις δυτικές χώρες.
Η Ουκρανή βουλευτής Oleksandra Ustinova πρόσθεσε ότι το Κίεβο θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από τις χώρες της οομάδας των G7 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν να παρέχουν οικονομική βοήθεια σε αυτό.
Τον Νοέμβριο του 2023, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επικύρωσε τον κρατικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας για το 2024 με έλλειμμα άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης