Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε πλήρη αποσύνθεση οι ένοπλες δυνάμεις, γερνούν και συρρικνώνονται – Έλλειψη εξοπλισμού

Γερμανία: Σε πλήρη αποσύνθεση οι ένοπλες δυνάμεις, γερνούν και συρρικνώνονται – Έλλειψη εξοπλισμού
Τί αναφέρει επίσημη έκθεση
Σχετικά Άρθρα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικά προβλήματα, καθώς το προσωπικό τους γερνάει και πασχίζουν για να στρατολογήσουν νέο, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάσθηκε σήμερα 12/3 στο κοινοβούλιο της χώρας από την Eva Högl -Επίτροπο των ενόπλων δυνάμεων.
Την ίδια στιγμή, παρά την ανακοίνωση που έκανε το 2022 ο καγκελάριος Olaf Scholz για μείζονες νέες επενδύσεις στην άμυνα, οι ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις εξοπλισμού καθώς και προβλήματα στις υποδομές.
«Η δύναμη συνεχίζει να γερνάει και να συρρικνώνεται», έγραψε η Eva Högl στην ετήσια έκθεσή της για το 2023, συνεχίζοντας πως «γερμανικές στρατιωτικές μονάδες έχουν μεγάλα «κενά προσωπικού».
Αναφέρει επίσης ότι στις ελλείψεις εξοπλισμού περιλαμβάνονται τα πάντα, από βαρύς εξοπλισμός μέχρι ανταλλακτικά, και ότι αυτές οι ελλείψεις έχουν επιδεινωθεί, καθώς η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία όπλα από τα αποθέματά της.
Ο Olaf Scholz ανακοίνωσε ένα ειδικό ταμείο 100 δισεκ. ευρώ για τον επανεξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων σε ομιλία του αφού η Ρωσία εξαπέλυσε την εισβολή της στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022. Ο καγκελάριος χαρακτήρισε την εισβολή «σημείο καμπής» («Zeitenwende») και υποσχέθηκε πως η Γερμανία θα ανοικοδομήσει τις ένοπλες δυνάμεις της.
Στην έκθεση, ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι στην πράξη οι αλλαγές είναι αργές. Η Högl αναφέρει ότι «σε πολλούς τομείς καθορίσθηκε μια σημαντική πορεία» κατά την περυσινή χρονιά, όμως οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας δεν έχουν ακόμη επιτύχει το στόχο τους: «Μερικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε φρικτή κατάσταση». «Οι συνθήκες σε βάσεις και τη στέγαση στρατιωτών σε μερικά μέρη επαίσχυντη». «Λαμβάνω επιστολές από γονείς των οποίων τα παιδιά μόλις άρχισαν τη θητεία τους - σε στρατόπεδα με ξεχαρβαλωμένους θαλάμους, μουχλιασμένα ντους και βουλωμένες τουαλέτες», αναφέρει.
Η δουλειά της Επιτρόπου είναι να βοηθάει το κοινοβούλιο στο καθήκον του να επιβλέπει τις ένοπλες δυνάμεις και επίσης να χρησιμεύει ως συνήγορος για τους στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης