Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump σε Ευρωπαίους: Πληρώστε περισσότερα για την Ουκρανία γιατί εσείς κινδυνεύετε – Άδικο για ΗΠΑ

Trump σε Ευρωπαίους: Πληρώστε περισσότερα για την Ουκρανία γιατί εσείς κινδυνεύετε – Άδικο για ΗΠΑ
Η Ευρώπη έχει δώσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια από ότι οι ΗΠΑ στο Κίεβο λέει ο Trump
Να πληρώσουν περισσότερα για την Ουκρανία καλεί τους Ευρωπαίους ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό αξίωμα, Donald Trump.
Σε δηλώσεις του στο Newsmax ο Trump είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να δαπανήσει τόσα όσα και οι Ηνωμένες Πολιτείες για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς η σημερινή κατάσταση είναι άδικη για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η Ευρώπη πληρώνει ένα μικρό κλάσμα από αυτό που πληρώνουμε.
Οι ευρωπαϊκές χώρες μαζί θα πρέπει να πληρώσουν το ίδιο, όπως οι ΗΠΑ…
Διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από εμάς...
Η Ευρώπη ξοδεύει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα για την Ουκρανία.
Αυτό είναι άδικο.
Δεν είναι δίκαιο για την Αμερική, δεν είναι δίκαιο για τον Αμερικανό φορολογούμενο» υποστήριξε ο Trump απαντώντας σε ερώτηση για το εάν προτίθεται να διακόψει την χρηματοδότηση της Ουκρανίας, εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Trump έχει πει ότι εάν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενδέχεται να συγκαλέσει μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο του 2025 για να συζητήσει το μέλλον της συμμαχίας.
Χαρακτηριστική πάντως ήταν η τοποθέτηση του σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Νότια Καρολίνα, όπου και είπε ότι όταν ήταν πρόεδρος, ο επικεφαλής μιας ανώνυμης «μεγάλης χώρας» του ΝΑΤΟ τον ρώτησε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρείχαν προστασία στη συμμαχία σε περίπτωση «επίθεσης από τη Ρωσία».
Ο Trump του είπε ότι δεν θα το έκανε διότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν διαθέτουν αρκετά κονδύλια για την άμυνα, επισημαίνοντας ότι «θα υποστήριζε τη Ρωσία να κάνει ό,τι διάολο θέλει».
Άλλωστε ο Trump είχε απειλήσει ότι θα έβγαζε τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ εάν οι υπόλοιποι εταίροι δεν αύξαναν τις δαπάνες τους για την άμυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης