Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνη λύση για την Ουκρανία… εκεχειρία και διαπραγματεύσεις με Ρωσία

Μόνη λύση για την Ουκρανία… εκεχειρία και διαπραγματεύσεις με Ρωσία
Η CIA προειδοποιεί ότι η Ουκρανία θα χάσει σημαντικά εδάφη το 2024 εάν δεν λάβει βοήθεια από τη Δύση
Η Ουκρανία και με δεδομένη την αδύναμη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση, δεν έχει άλλη λύση πέρα από το προχωρήσει σε εκεχειρία και σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Αυτό υποστηρίζει ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Leonid Kuchma.
Πρόσφατα άλλωστε ο επικεφαλής της CIA, William Burns εκτίμησε ότι η Ουκρανία θα χάσει σημαντικά εδάφη το 2024, εάν το Κίεβο δεν λάβει σημαντική βοήθεια από τη Δύση, ενώ και η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Avril Haines, είπε ότι το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας αποδυναμώνεται και η Ρωσική Ομοσπονδία επιτυγχάνει συνεχείς επιτυχίες στο πεδίο της μάχης.
«Βγάζουμε συμπεράσματα από τις δηλώσεις του Burns και του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ότι η κατάσταση είναι τέτοια που ουσιαστικά η Ουκρανία, χωρίς όλη αυτή την υποστήριξη των ΗΠΑ με τη μορφή οβίδων, χρημάτων, όπλων κ.λπ., θα χάσει έδαφος.
Ο Burns λέει ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα αξίωμα.
Τότε τίθεται το ερώτημα: εάν όλα αυτά δεν συμβούν στο εγγύς προβλέψιμο μέλλον, τότε γιατί να χάσει η Ουκρανία εδάφη;
Δεν είναι πιο έξυπνο να προχωρήσουμε σε κατάπαυση του πυρός, σε μια εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Πάσχα και σε έναρξη διαπραγματεύσεων τώρα;» διερωτάται ο Soskin.
«Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία, υπό αυτές τις συνθήκες έλλειψης βοήθειας, χρημάτων, όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και με πολύ μικρή υποστήριξη από τι υπόλοιπες δυτικές χώρες έχουν μόνο μία επιλογή: να συνάψουν αμέσως εκεχειρία και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις» τονίζει ο Soskin, αναφέροντας πως η Ουκρανία υπό την προεδρία του Zelensky δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης