Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stano (Κομισιόν): Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει τις ρωσικές εκλογές στα προσωρινά κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη

Stano (Κομισιόν): Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει τις ρωσικές εκλογές στα προσωρινά κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν στις 15-17 Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα
Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει τις ρωσικές εκλογές στα «προσωρινά κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Peter Stano.
Κληθείς να σχολιάσει τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία στις 15-17 Μαρτίου, ο Stano απάντησε ότι «είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε ότι θα είναι ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές όπου ο ρωσικός λαός θα έχει πραγματικά μια επιλογή που θα γίνει σεβαστή». Σημείωσε, επίσης, τη συνεχιζόμενη από το Κρεμλίνο καταπίεση πολιτικών αντιπάλων που βρίσκονται στη φυλακή, διώκονται ή δηλητηριάζονται στη φυλακή, καθώς και την καταστολή επικριτικών φωνών, ανεξάρτητων ΜΜΕ και γενικότερα της κοινωνίας των πολιτών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, η απόφαση της αναγνώρισης ή μη των ρωσικών προεδρικών εκλογών θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη ξεχωριστά, αφού δουν όλη τη διαδικασία. Τόνισε, ωστόσο, ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να διενεργήσει εκλογές, «παράνομα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, σε προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας και αυτό δεν θα αναγνωριστεί από την ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης