Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Stoltenberg: Η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους του ΝΑΤΟ εναντίον του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Βόμβα Stoltenberg: Η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους του ΝΑΤΟ εναντίον του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα
Ωμή παραδοχή για το ουκρανικό χτύπημα στον ρωσικό στόλο στη Σεβαστούπολη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους που της προμήθευσε η Βορειοατλαντική Συμμαχία κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως δήλωσε, η Ουκρανία φέρεται να μπόρεσε να «χτυπήσει τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας» και επίσης «να διασφαλίσει το άνοιγμα ενός διαδρόμου από την Οδησσό».
«Μερικοί από τους πυραύλους, ορισμένα από τα συστήματα που ήταν κρίσιμα για το άνοιγμα αυτού του διαδρόμου, τα παρασχέθηκαν από συμμάχους του ΝΑΤΟ», είπε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (14/3/2024)  όπου παρουσίασε την ετήσια έκθεση του οργανισμού του.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το Κίεβο εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη ενώ τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πέντε πυραύλους και το ιστορικό αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη ζημιές.
Όπως μετέδωσε αργότερα το Sky News, επικαλούμενο πηγή στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Ουκρανία χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης