Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Κρεμλίνο): Μην έχετε αυταπάτες - Η Γαλλία πολεμάει ήδη στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας

Peskov (Κρεμλίνο): Μην έχετε αυταπάτες - Η Γαλλία πολεμάει ήδη στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας
«Είναι προφανές ότι η Γαλλία θεωρεί τη Ρωσία ως αντίπαλο, γιατί η Γαλλία έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία» επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov υποστήριξε την Παρασκευή 15/3 ότι, αν και «έμμεσα», η Γαλλία ήδη πολεμά εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία .
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Putin τόνισε ότι το Παρίσι «δεν έχει σημασία» εαν αυξήσει το επίπεδο της συμμετοχής του στον πόλεμο της Ουκρανίας.
«Είναι προφανές ότι η Γαλλία θεωρεί τη Ρωσία ως αντίπαλο, γιατί η Γαλλία έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα, συμμετέχει έμμεσα σε αυτόν τον πόλεμο και, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του κ. Προέδρου Emmanuel Macron, το κάνει. Δεν πειράζει να αυξηθεί ο βαθμός εμπλοκής», εξήγησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Μόσχας.
Επισημαίνεται ότι, παραχωρώντας διακαναλική συνέντευξή την Πέμπτη, ο Γάλλος προέδρος ισχυρίστηκε ότι η ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση δεν θα φέρει ειρήνη και το Παρίσι «θα είναι έτοιμο» να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας, την ηγεσίας της οποίας θεωρεί «αντίπαλο».
Την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε, ο Macron είχε αρνηθεί να αποκλείσει την ανάπτυξη δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, προκαλώντας σάλο ανάμεσα σε αντιπάλους και συμμάχους.
Σχολιάζοντας τις προσπάθειες των ομάδων δολιοφθοράς της Ουκρανίας να διεισδύσουν στο ρωσικό έδαφος, ο Peskov τόνισε στόχος τους ήταν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση ενόψει της τριήμερης προεδρικής ψηφοφορίας στη Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 15/3.
Ο εκπρόσωπος του Putin σχολίασε μάλιστα ότι η CIA πραγματοποιεί υπονομευτικές δραστηριότητες στη Ρωσία εδώ και χρόνια.
«Δεν αποκλείω ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εμπλακεί σε παρόμοια πρακτική στην Κίνα», ανέφερε, σχολιάζοντας τα δημοσιέυματα που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να εμπλέκεται στα εσωτρικά πράγματα του Πεκίνου, κατά τηδιάρκεια της θητείας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης