Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνοί αγρότες απέκλεισαν συνοριακά περάσματα με τη Γερμανία - Φθηνά ουκρανικά προϊόντα κατακλύζουν την ΕΕ

Πολωνοί αγρότες απέκλεισαν συνοριακά περάσματα με τη Γερμανία - Φθηνά ουκρανικά προϊόντα κατακλύζουν την ΕΕ
Οι Πολωνοί αγρότες προγραμματίζουν μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα την Τετάρτη
Πολωνοί αγρότες απέκλεισαν δύο συνοριακά περάσματα με τη Γερμανία τη Δευτέρα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Οι αγρότες στην Πολωνία και σε ολόκληρη την ΕΕ ζητούν αλλαγές στους περιορισμούς που τους επιβάλλει το σχέδιο της ΕΕ για την Πράσινη Συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την επαναφορά των δασμών στις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία, οι οποίοι είχαν καταργηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Τη Δευτέρα, οι αγρότες απέκλεισαν τα συνοριακά περάσματα Swiecko και Gubinek με τη Γερμανία.
Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι οι αποκλεισμοί ξεκίνησαν την Κυριακή και ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη.
"Η κυκλοφορία στο Swiecko και το Gubinek είναι μπλοκαρισμένη, δεν μπορείτε να ταξιδέψετε προς καμία κατεύθυνση", ανέφερε στο Reuters ο Marcin Maludy, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο κοντινό Gorzow Wielkopolski.
Ο Maludy δήλωσε ότι η μόνη δυνατότητα για τα φορτηγά στην περιοχή Lubusz που ταξιδεύουν προς τη Γερμανία είναι να πάνε στο Olszyn, ενώ τα αυτοκίνητα μπορούν να περάσουν από τα υπόλοιπα περάσματα στην περιοχή.

Μαζικές διαμαρτυρίες

Οι Πολωνοί αγρότες προγραμματίζουν μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα την Τετάρτη, συνεχίζοντας την πίεση προς τους αξιωματούχους να ενεργήσουν σύμφωνα με τα αιτήματά τους.
Έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού από τους αγρότες της γειτονικής Ουκρανίας που δεν ανήκει στην ΕΕ, τους οποίους κατηγορούν ότι κατακλύζουν τις αγορές της ΕΕ με φθηνές εισαγωγές που τους αφήνουν ανίκανους να ανταγωνιστούν.
Η ΕΕ ήρε τους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές πριν από δύο χρόνια μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία επέβαλαν στη συνέχεια εθνικές απαγορεύσεις στις εισαγωγές σιτηρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης