Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα τον Μάιο ο Putin – Συνάντηση με Xi Jinping στο πρώτο ταξίδι εκτός Ρωσίας

Στην Κίνα τον Μάιο ο Putin – Συνάντηση με Xi Jinping στο πρώτο ταξίδι εκτός Ρωσίας
Πιθανότατα στο δεύτερο μισό του Μαΐου η επίσκεψη Putin
Επίσκεψη στην Κίνα, όπου θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός του Μαΐου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι η επίσκεψη του να γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Mαΐου και αφού πρώτα έχει ορκιστεί στην προεδρία της Ρωσίας (κάτι που αναμένεται να γίνει στις 7/5) και σε κάθε περίπτωση πριν από το ταξίδι του Xi Jinping στην Ευρώπη.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, τότε θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Putin στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της πέμπτης θητείας του στο προεδρικό αξίωμα της Ρωσίας.
Κίνα και Ρωσία έχουν αναπτύξει στενές πολιτικές, οικονομικές, εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια ενώ και οι δύο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των κυρώσεων των ΗΠΑ και της Δύσης.
Τον Φεβρουάριο του 2022 και λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όταν ο Putin επισκέφθηκε το Πεκίνο, έκανε λόγο για «φιλία χωρίς όρια» μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας.
Είναι χαρακτηριστικό πως το διμερές εμπόριο Ρωσίας – Κίνας ξεπέρασε τα 218 δισεκατομμύρια δολάρια το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023, επιτυγχάνοντας έτσι το στόχο που είχαν θέσει Putin – Jinping να έχουν αυξήσει το διμερές εμπόριο πάνω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης