Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν κουμάντο παντού – Πιέζουν την αυστριακή Raiffeisen να εγκαταλείψει deal με Ρώσο μεγιστάνα

Οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν κουμάντο παντού – Πιέζουν την αυστριακή Raiffeisen να εγκαταλείψει deal με Ρώσο μεγιστάνα
Η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στην τράπεζα
Να εγκαταλείψει τα σχέδια για deal ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ με Ρώσο μεγιστάνα, πιέζουν την αυστριακή τράπεζα Raiffeisen Bank International (η μεγαλύτερη δυτική τράπεζα στη Ρωσία) οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές στο την Reuters.
Συγκεκριμένα, η Raiffeisen αγοράζει το μερίδιο της Strabag -με έδρα τη Βιέννη- από μια εταιρεία που ο κατασκευαστικός όμιλος αναγνώρισε ότι ελέγχεται από τον Oleg Deripaska.
Η τράπεζα χρέωσε τη συμφωνία, η οποία δρομολογείται μέσω της Ρωσίας, ως μέσο για να ξεκλειδώσει κάποια από τα δισεκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται εγκλωβισμένα στη Ρωσία και ενδεχομένως να χαλαρώσει τους δεσμούς της.
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συναλλαγή σε συναντήσεις με την τράπεζα και τις αυστριακές αρχές, αναφέροντας ότι ο Oleg Deripaska υπόκειται σε κυρώσεις.
Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι ο Deripaska θα επωφεληθεί από την πώληση και απαίτησαν από την τράπεζα να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα άτομα και τις εταιρείες που εμπλέκονται στη συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σε περίπτωση που η Raiffeisen προχωρήσει ανεξάρτητα και αποδειχθεί ότι η συμφωνία προσκρούει στις αμερικανικές κυρώσεις, η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις στην τράπεζα.
Η παρέμβαση των ΗΠΑ είναι πιθανό να εκτροχιάσει μία από τις μεγαλύτερες δυτικές συμφωνίες στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και να συσσωρεύει περισσότερη πίεση στον αυστριακό όμιλο που διαχειρίζεται διεθνείς πληρωμές δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Ρώσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης