Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτός είναι ο Γάλλος θερμοκέφαλος στρατηγός που ενισχύει τις πολεμικές ιαχές του ανεκδιήγητου Macron για τη Ρωσία

Αυτός είναι ο Γάλλος θερμοκέφαλος στρατηγός που ενισχύει τις πολεμικές ιαχές του ανεκδιήγητου Macron για τη Ρωσία
O αρχηγός του Γαλλικού Στρατού Ξηράς δήλωσε ότι η χώρα του είναι «ετοιμασμένη» για μια πιθανή κατάσταση πολέμου στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Η Γαλλία εμφανίζεται όλο και πιο πρόθυμη να αντιμετωπίσει μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση.
Σε πρόσφατη ομιλία του, o αρχηγός των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι η χώρα του είναι «ετοιμασμένη» για μια πιθανή κατάσταση πολέμου στην Ευρώπη, επαινώντας την τρέχουσα κατάσταση του στρατού.
Στην πράξη, αυτού του είδους οι δηλώσεις ακούγονται σαν ανεύθυνη προπαγάνδα και πρόκληση εν μέσω του τρέχοντος πλαισίου εντάσεων, καθώς η Γαλλία φαίνεται στα πρόθυρα της άμεσης εμπλοκής σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία.
Τις πληροφορίες αποκάλυψε ο αρχηγός του Γαλλικού Στρατού Ξηράς, στρατηγός Pierre Schill κατά τη διάρκεια συνέντευξης.
Ο Schill δήλωσε ότι τα γαλλικά στρατεύματα είναι «έτοιμα» να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε σενάριο στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Ο θερμοκέφαλος στρατηγός

Σύμφωνα με τον ίδιος, «όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στη διεθνή κατάσταση, οι Γάλλοι μπορούν να είναι ήσυχοι: οι στρατιώτες τους θα απαντήσουν».
Ο Schill δήλωσε ότι το Παρίσι έχει δεσμευτεί να αναλάβει σημαντικές «διεθνείς ευθύνες» εντός του πεδίου εφαρμογής των συνθηκών τις οποίες έχει υπογράψει.
Αυτές οι συνθήκες, κατά τη γνώμη του στρατηγού, απειλούνται σοβαρά από τις τρέχουσες παγκόσμιες συνθήκες, οι οποίες θέτουν τη Γαλλία σε ισχυρό κίνδυνο εμπλοκής σε ένοπλη σύγκρουση.
Αντιμέτωπη με αυτήν την «απειλή», η Γαλλία «πρέπει να είναι προετοιμασμένη» - και πιστεύει ότι μια τέτοια προετοιμασία έχει ήδη προχωρήσει αρκετά, πιστεύοντας ότι τα στρατεύματα της χώρας είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα γαλλικά συμφέροντα ανά πάσα στιγμή.
Ο Schill πιστεύει ότι μια απλή πυρηνική αποτρεπτική ικανότητα δεν αρκεί για να εγγυηθεί τα γαλλικά συμφέροντα.
Για αυτόν, τέτοιου είδους στρατιωτική δύναμη δεν εγγυάται τη γαλλική νίκη σε συγκρούσεις μικρότερης κλίμακας, όπου η χρήση αυτών των όπλων είναι απίθανη.
Έτσι, αντί να επενδύει απλώς στην πυρηνική ανάπτυξη, ο Schill θεωρεί πως η γαλλική εστίαση πρέπει να είναι στην αύξηση της διαλειτουργικής ικανότητας με τις συμμαχικές χώρες.
Αρχικά, τα λόγια του Schill θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως μια απλή πράξη προπαγάνδας για να επαινέσει τη στρατιωτική ικανότητα της χώρας του.
Ωστόσο, η τρέχουσα στιγμή καθιστά σαφές ότι οι προθέσεις του στρατηγού υπερβαίνουν την απλή προπαγάνδα, εξηγεί ο γεωπολιτικός αναλυτής Lucas Leiroz.
general.jpg
Σιγοντάρει τις πολεμικές ιαχές Macron

Στην πράξη, ο Schill υποστηρίζει τα πολεμικά σχέδια που είχε προηγουμένως προτείνει ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanul Macron, του οποίου η ρητορική για την Ουκρανία γίνεται όλο και πιο επιθετική.
Υπενθυμίζεται ότι ο Macron αρνήθηκε να αποκλείσει την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Δήλωσε επίσης ότι η ρωσική ήττα είναι ζωτικής σημασίας για τη Γαλλία, γι' αυτό πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διασφαλιστεί μια «ουκρανική νίκη».
Με την αποτυχία της πολιτικής αποστολής όπλων και χρημάτων, η συζήτηση για την απευθείας αποστολή στρατευμάτων έχει ενταθεί – και ο Macron ενήργησε διφορούμενα, ζητώντας υποστήριξη για την εν λόγω πρωτοβουλία ενώ αρνήθηκε δημόσια ότι υπάρχουν σχέδια για μια τέτοια ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον.

Ρωσία: Έτοιμοι 2.000 Γάλλοι στρατιώτες


Παράλληλα, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοίνωσαν ότι έλαβαν δεδομένα που αποδεικνύουν ότι το Παρίσι διατηρεί ήδη τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες έτοιμους να σταλούν στην Ουκρανία.
Πιστεύεται ότι αυτά τα στρατεύματα προετοιμάζονται να επιχειρήσουν σε συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες η Δύση θέλει να αποφύγει τις ρωσικές προόδους με κάθε κόστος – όπως η Οδησσός.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα του Macron αρνήθηκε την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου, αλλά οι επιθετικές ομιλίες προς τη Ρωσία δεν άλλαξαν, διατηρώντας έτσι τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Προφανώς, η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στο ουκρανικό πεδίο μάχης θα ήταν πρακτικά μια κήρυξη πολέμου στη Ρωσία.
Γάλλοι στρατιώτες και εξοπλισμός στο ουκρανικό έδαφος θα ήταν νόμιμοι στόχοι και η Μόσχα σίγουρα θα τους επιτεθεί με προτεραιότητα.
Με άλλα λόγια, για να διασφαλίσει τα ιδιοτελή συμφέροντά του να «ηγηθεί της Ευρώπης», το Παρίσι σκόπιμα κλιμακώνει τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία σε επικίνδυνο επίπεδο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Επικίνδυνες τέτοιες μπλόφες

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να είμαστε δύσπιστοι για την προπαγάνδα του Schill, εξηγεί ο Leiroz.
Είναι απίθανο η Γαλλία να είναι πραγματικά προετοιμασμένη για οποιαδήποτε παρατεταμένη κατάσταση σύγκρουσης σε ευρωπαϊκό έδαφος.
«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν βρίσκεται επί του παρόντος σε αρκετά ισχυρή στρατιωτική ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία, καθώς η στρατιωτική υπεροχή της Μόσχας είναι ένα γεγονός ευρέως αναγνωρισμένο μεταξύ των ειδικών.
Είναι πολύ πιθανό τα λόγια του Schill να είναι απλώς ρητορική χωρίς νόημα, με σκοπό να εκφοβίσει τη Ρωσία και να τονώσουν το γαλλικό ηθικό.
Αυτό μπορεί να ειπωθεί ως μπλόφα με σκοπό να παρακινήσει τη Ρωσία σε βίαιες αντιδράσεις για να δικαιολογήσει τη στρατιωτικοποίηση της Γαλλίας», επισημαίνει.
generals.jpg


Το γαλλικό αφήγημα οδηγεί την Ευρώπη σε καταστροφή

Τέλος, δεδομένης της ρωσικής υπομονής και της άρνησης των Ευρωπαίων να υποστηρίξουν τον πόλεμο είναι απαραίτητο για τους πολεμοκάπηλους της Δύσης να δημιουργούν συνεχώς προφάσεις, που νομιμοποιούν τη στρατιωτική δράση.
«Έτσι, ίσως ο στόχος είναι απλώς να παρακινηθεί η Μόσχα να αντιδράσεις – κάτι που δεν είναι πιθανό να συμβεί, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της προσοχής και της διπλωματίας των Ρώσων.
Ωστόσο, οι Γάλλοι πρέπει να προσέξουν να μην εξαπατηθούν από τα δικά τους αφηγήματα» εκτιμά ο αναλυτής.
Δεδομένου του υψηλού επιπέδου εχθρότητας στη χώρα, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων του Παρισιού είναι πιθανό να αρχίσουν να πιστεύουν όχι μόνο ότι μια τέτοια «ρωσική απειλή» είναι πραγματική, αλλά και πως η Γαλλία είναι στην πραγματικότητα «έτοιμη για πόλεμο» – κάτι που θα τους επέτρεπε να καταφύγουν σε μέτρα που θα οδηγούσαν την ασφάλεια της Ευρώπης σε καταστροφή.

«Είμαστε μαζορέτες απέναντι στον ρωσικό στρατό»

Πάντως δεν συμφωνούν οι Γάλλοι στρατιωτικοί με το πολεμικό κήρυγμα του στρατηγού και του Macron.
Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne, υπογραμμίζει πως ο γαλλικός στρατός δεν ακολουθεί τον Macron στο πολεμικό του παραλήρημα!
Μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας οι Γάλλοι στρατιωτικοί, που έχουν πέσει από τα σύννεφα, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τον Macron που είναι και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Ας μην κοροϊδευόμαστε είμαστε ένας στρατός από μαζορέτες απέναντι στους Ρώσους», σχολίασε ένας ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στο ουκρανικό μέτωπο είναι «παράλογη»!
macron_zelensky.jpg
Αρκετές εμπιστευτικές αμυντικές εκθέσεις, τις οποίες το Marianne μπόρεσε να συμβουλευτεί, δείχνουν μια «κρίσιμη κατάσταση» στο πολεμικό μέτωπο, που απέχει πολύ από την επίσημη ρητορική!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L'Indépendant, o επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, Fabien Roussel υποστήριξε ότι ο Macron αναφέρθηκε σε ένα σενάριο, βάσει του οποίου θα μπορούσαν να σταλούν γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος.
Όπως είπε ο Roussel, το σχέδιο προβλέπει ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας προς την Οδησσό ή το Κίεβο, «θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέμβαση» εκ μέρους της Γαλλίας.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, καθώς θα πυροδοτήσει έναν πόλεμο μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων που θα μπορούσε να σύρει στην καταστροφή όλη την ανθρωπότητα μέσω ενός πυρηνικού παγκόσμιου πολέμου... και ολοκαυτώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης