Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία – Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια

Βρετανία: Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία – Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια
«Δεν υπάρχουν σχέδια να αναπτυχθούν βρετανικά στρατεύματα προς υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων Ουκρανίας», είπε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διαψεύδει ότι είναι στις προθέσεις της να στείλει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία, δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού Rishi Sunak.
«Δεν υπάρχουν σχέδια να αναπτυχθούν βρετανικά στρατεύματα προς υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων Ουκρανίας», είπε ο Βρετανός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η «πλήρης στρατιωτική ανάπτυξη» αποκλείστηκε αμέσως μετά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.
Πάντως ο Βρετανός αξιωματούχος χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Γάλλου ηγέτη να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση του Κιέβου.
Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Macron δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι, όπου εκπρόσωποι περίπου 20 δυτικών κρατών συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη του Κιέβου στη σύγκρουση με τη Μόσχα, τέθηκε η πιθανότητα αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, οι συμμετέχοντες δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα αυτό, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.
Αργότερα διευκρίνισε τη δήλωσή του, εξηγώντας ότι «το να μην αποκλείεις κάτι δεν σημαίνει πως το κάνεις».
Μετά τη διάσκεψη, εκπρόσωποι των περισσότερων συμμετεχουσών χωρών δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και είναι κατά της εμπλοκής τους σε πολεμικές ενέργειες κατά της Ρωσίας.
Στις 19 Μαρτίου, ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Sergey Naryshkin είπε ότι η Γαλλία προετοιμάζει ήδη ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στην Ουκρανία, το οποίο αρχικά θα ανέρχεται σε περίπου 2.000 στρατιώτες.
Μετά από αυτή τη δήλωση, το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας έκανε δήλωση στο κοινωνικό δίκτυο Χ ότι όσα είπε ο Naryshkin δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης