Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γαλλικές δυνάμεις έχουν ήδη αναλάβει δράση στην Ουκρανία - Αρχικά θα σταλούν 2.000 επίλεκτες δυνάμεις τον Μάιο 2024

Οι Γαλλικές δυνάμεις έχουν ήδη αναλάβει δράση στην Ουκρανία - Αρχικά θα σταλούν 2.000 επίλεκτες δυνάμεις τον Μάιο 2024
Η ειδική ομάδα τακτικού τάγματος που έχει οριστεί για την Ουκρανία διεξάγει την εκπαίδευση μάχης στο πεδίο εκπαίδευσης la Courtine.
Η Γαλλία έχει ήδη αναλάβει δράση στην Ουκρανία.
Στις 19 Μαρτίου, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσε ότι η αρχική ομάδα έως και 2.000 Γάλλων στρατιωτών εκπαιδεύεται ήδη για την ανάπτυξή της στην Ουκρανία.
Προηγουμένως είχε αποκαλυφθεί ότι ο Macron έθεσε το καθήκον στο Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων να μελετήσει το θέμα της αποστολής δυνάμεων της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Στις 27 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο σχηματισμός τριών λόχων μαχητών από τη Λεγεώνα των Ξένων.
Στις 5 Μαρτίου, η γαλλική στρατιωτική ηγεσία ενέκρινε τη στελέχωση της τακτικής ομάδας τάγματος, η οποία περιλαμβάνει αυτούς τους τρεις λόχους της Λεγεώνας.
Αφού δεν βρήκε αρκετούς Λεγεωνάριους για να εξασφαλίσει το δηλωμένο ανθρώπινο δυναμικό της τακτικής ομάδας του τάγματος, η Γαλλία αναγκάστηκε να γεμίσει τις τάξεις του με στρατιώτες του Γαλλικού στρατού.
Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν δύο φορές περισσότερο τακτικό στρατιωτικό προσωπικό στη νεοσύστατη μονάδα.
Η ειδική ομάδα τακτικού τάγματος που έχει οριστεί για την Ουκρανία διεξάγει την εκπαίδευση μάχης στο πεδίο εκπαίδευσης la Courtine.
Η μονάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τον συντονισμό μάχης στα μέσα Απριλίου και να είναι έτοιμη για ανάπτυξη στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη Ρωσική πλευρά, ο γαλλικός στρατός φοβάται ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί και να εξασφαλίσει τη μεταφορά μιας μεγάλης μονάδας γαλλικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Οι Γάλλοι στρατιωτικοί θα γίνουν ο στόχος προτεραιότητας για ρωσικά χτυπήματα ακριβείας.
Ο γαλλικός στρατός πολεμά ήδη στην Ουκρανία και η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι αρκετά καλή.
Ο αυξημένος αριθμός Γάλλων πολιτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία προκαλεί την αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των Γάλλων στρατιωτών που δεν θέλουν να πολεμήσουν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τουλάχιστον 147 από τους 356 Γάλλους μισθοφόρους έχουν εξοντωθεί μέχρι στιγμής.
Ο γαλλικός στρατός αντιμετωπίζει ήδη το πρόβλημα της εύρεσης νέων «εθελοντών» για να εναλλάσσουν δυνάμεις στην Ουκρανία.
Από την αρχή των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, το επιτελείο διοίκησης της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων ενθαρρύνει την αναχώρηση λεγεωνάριων μεταμφιεσμένων σε μισθοφόρους και εθελοντές.
Οι πρώτες μονάδες που έστειλαν τους μαχητές τους στην Ουκρανία φέρεται να περιλάμβαναν τις ειδικές δυνάμεις του Groupement des Commandos Parachutistes.
Η επίσημη ανάπτυξη της ομάδας ειδικού τακτικού τάγματος θα επιτρέψει στον γαλλικό στρατό να κρύψει τις πραγματικές απώλειες που έχει ήδη υποστεί στην Ουκρανία.
Φυσικά, η Γαλλία αρνείται όλες τις αναφορές, κατηγορώντας την Ρωσία για προπαγάνδα… ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος επιμένει στη γαλλική ανάπτυξη στην Ουκρανία και το Γαλλικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε προετοιμασίες για κάποιες «δύσκολες μάχες».
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία προειδοποίησε την Γαλλία ότι γνωρίζει καλά τα σχέδιά της και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Γάλλους στην πρώτη γραμμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης