Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία στέλνει μήνυμα: Είμαστε σε πόλεμο - Εδάφη μας υπό de facto κατοχή της Ουκρανίας

Η Ρωσία στέλνει μήνυμα: Είμαστε σε πόλεμο - Εδάφη μας υπό de facto κατοχή της Ουκρανίας
Η συλλογική Δύση έχει γίνει μέρος του πολέμου στο πλευρό της Ουκρανίας τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σε μια σημαντική αλλαγή της ρητορικής αλλά και της προσέγγισης της όσον αφορά τη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία προχωρά η Ρωσία, καθώς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov φρόντισε να διαμηνύσει στη Δύση πως πλέον η Ρωσία δεν διεξάγει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, όπως υποστήριζε από τον Φεβρουάριο του 2022 έως και σήμερα, αλλά βρίσκεται de facto… σε πόλεμο.
Μάλιστα ο Peskov, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, υποστήριξε πως ρωσικά εδάφη τελούν υπό την de facto κατοχή της Ουκρανίας και επισήμανε ότι είναι υποχρέωση του ρωσικού στρατού να σπεύσει να… προστατεύσει και να απελευθερώσει τους πολίτες της.

Σε κατάσταση πολέμου

«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου.
Ναι, ξεκίνησε ως μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά μόλις δημιουργήθηκε εκεί αυτή η ομάδα, όταν η συλλογική Δύση άρχισε να συμμετέχει σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για εμάς έγινε πόλεμος.
Είμαι πεπεισμένος για αυτό.
Και όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν, για τη δική τους εσωτερική κινητοποίηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov σε συνέντευξη του στην ρωσική εφημερίδα «Argumenty y Fakty».
Όπως είπε ο Peskov, το νομικό status της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία δεν έχει αλλάξει.
«Είναι de jure μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά de facto με τη συμμετοχή της συλλογικής Δύσης, έχει γίνει πόλεμος για τη Ρωσία» τόνισε ο Peskov.

De facto κατοχή

Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα προκάλεσε και η τοποθέτηση του ότι μέρος των ρωσικών εδαφών είναι de facto υπό την κατοχή της Ουκρανίας και ότι η Ρωσία πρέπει να σπεύσει να προστατεύσει τους πολίτες της και να απελευθερώσει τις νέες περιοχές.
«Έχουμε τέσσερα νέα υποκείμενα στη Ρωσική Ομοσπονδία» είπε ο Peskov, αναφερόμενος στην ενσωμάτωση στη Ρωσία των επαρχιών Kherson, Zaporizhia και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk.
«Και το βασικό για εμάς είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους σε αυτές τις περιοχές και να απελευθερώσουμε το έδαφος τους, το οποίο τελεί αυτή τη στιγμή υπό τον de facto έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου» τόνισε ο Peskov.

Η Novorussia

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Peskov υποστήριξε μεταξύ άλλων πως η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη στα σύνορα της ενός κράτους, το οποίο έχει αποδεδειγμένα την πρόθεση να χρησιμοποιήσει οποιεσδήποτε μεθόδους για να της αποσπάσει την Κριμαία καθώς και τα εδάφη του Donbass και της Novorussia.
Σύμφωνα με τον Peskov, η Μόσχα θα συνεχίσει να ενεργεί κατά τέτοιο τρόπο που ο ουκρανικός στρατός δεν θα είναι σε θέση να απειλήσει την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών και εδαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης