Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υπογράφηκε από τον Biden το νομοσχέδιο για δαπάνες 1,2 τρισ. δολαρίων - Συμβιβασμός την ύστατη ώρα

ΗΠΑ: Υπογράφηκε από τον Biden το νομοσχέδιο για δαπάνες 1,2 τρισ. δολαρίων - Συμβιβασμός την ύστατη ώρα
O πρόεδρος Biden υπέγραψε το διάταγμα
Ακολουθώντας το δρόμο της δημοσιονομικής εκτροπής, το μερικό κλείσιμο της κυβέρνησης των ΗΠΑ αποφεύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2024, καθώς η Γερουσία ενέκρινε ένα πακέτο δαπανών ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
 Ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε το νομοσχέδιο που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του αμερικανικού κράτους μέχρι τον Σεπτέμβριο, λίγες ώρες μετά την επικύρωσή του από το Κογκρέσο, βάζοντας τέλος σε μήνες εντάσεων σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2024.
«Αυτό το δικομματικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης που μόλις υπέγραψα επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να ασκεί διοίκηση να επενδύει στον αμερικανικό λαό και να ενισχύει την οικονομία και την εθνική μας ασφάλεια», χαιρετίζει την έγκριση στην ενακοίνωσή του ο πρόεδρος Biden στη δήλωση
Η ψήφιση του νομοσχεδίου 1.012 σελίδων με ψήφους 74 υπέρ έναντι 24 κατά είναι η τελευταία πράξη ενός δράματος που διήρκεσε αρκετούς μήνες στο Καπιτώλιο με επίκεντρο τους Ρεπουμπλικάνους που απαιτούν βαθύτερες περικοπές δαπανών καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιδίδεται σε όργιο δημοσιονομικών δαπανών, με το εθνικό χρέος να εκτοξεύεται πρόσφατα στα 34,578 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η νομοθεσία περιλαμβάνει την κατανομή του 75% της χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους επόμενους έξι μήνες.
Περιλαμβάνει μέτρα για την αύξηση της μισθοδοσίας των στρατιωτικών, την ενίσχυση της χρηματοδότησης της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών που υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και την ενίσχυση της ασφάλειας κατά μήκος των νότιων συνόρων.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε λίγο μετά τη λήξη της προθεσμίας στις 12:01 π.μ,
Η δικομματική συμφωνία ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ του προέδρου, του Προέδρου της Βουλής Mike Johnson ( και του αρχηγού της πλειοψηφίας της Γερουσίας Charles   Schumer.
"Ήταν μια κουραστική μέρα, μια μεγάλη εβδομάδα, πολλοί μήνες, αλλά απόψε χρηματοδοτήσαμε την κυβέρνηση", δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Charles   Schumer
Η γερουσιαστής Patty Murray Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας, έγραψε σε μια δήλωση: «Επιτέλους εγκρίναμε και τα δώδεκα νομοσχέδια για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης - και είμαι περήφανος που στέλνω μια αύξηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη χρηματοδότηση για τα προγράμματα φροντίδας των παιδιών και της προσχολικής εκπαίδευσης».
Η Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας τόνισε ποια πιστεύει ότι είναι τα κορυφαία πράγματα στο πακέτο χρηματοδότησης ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων:
Ενισχύεται το Head Start με μια νέα επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσει τις οικογένειες να αντέξουν οικονομικά τη φροντίδα των παιδιών και να διασφαλιστεί ότι το πρόγραμμα μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο.
- Προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και διασφαλίζει ότι λαμβάνουν τους μισθούς που έχουν εργαστεί προστατεύοντας τη χρηματοδότηση για βασικούς οργανισμούς προστασίας των εργαζομένων και το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων.
- Επενδύει στους μαθητές σε κάθε στάδιο της εκπαίδευσής τους και υποστηρίζει ουσιαστικές επενδύσεις στα δημόσια σχολεία της χώρας παρέχοντας πόρους για τα δημόσια σχολεία K-12, Pell Grants και άλλα—και απορρίπτοντας τις καταστροφικές περικοπές που θα ανάγκαζαν τους δασκάλους να φύγουν από τις αίθουσες διδασκαλίας.
- Διατηρεί τη χώρα ασφαλή και υποστηρίζει τους στρατιωτικούς και τις οικογένειες των στρατιωτικών με ουσιαστικές επενδύσεις στην εθνική μας άμυνα και σημαντική πρόσθετη υποστήριξη σε όσους υπηρετούν τη χώρα.
- Στηρίζει την εγχώρια οικονομική ανάκαμψη και υποστηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις.
- Υποστηρίζει την υγεία, ενισχύει το εργατικό δυναμικό της υγειονομικής περίθαλψης και προστατεύει από απειλές για τη δημόσια υγεία, απορρίπτοντας επικίνδυνες περικοπές και υποστηρίζοντας κάθε είδους επενδύσεις στην υγεία των ασθενών.
- Προωθεί τη βιοϊατρική έρευνα αιχμής για την ανακάλυψη νέων θεραπειών που σώζουν ζωές.
- Επενδύει στην περίθαλψη και την έρευνα για την ψυχική υγεία και ενισχύει τη γραμμή σωτηρίας 988—συντηρώντας και αξιοποιώντας βασικές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.
- Προστατεύει τους καταναλωτές και καθιστά υπεύθυνους έναντι του νόμου τους απατεώνες και τους πλούσιους φορολογικούς παραβάτες ενισχύοντας τους όρους ανταγωνισμού. Στόχος είναι η ενδυνάμωση τη μεσαίας τάξης.
- Καταπολεμά τη χρήση της φαιντανύλης, ενισχύει τις ικανότητές μας ανίχνευσης και επιβολής και επενδύει στη θεραπεία και την πρόληψη της χρήσης ουσιών για την αντιμετώπιση της κρίσης των οπιοειδών που συνεχίζει να καταστρέφει τις κοινότητες.
- Παρέχει κρίσιμους πόρους για να βοηθήσει στην κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών στα νότια σύνορά.
- Διατηρεί την παγκόσμια ηγεσία της Αμερικής και υποστηρίζει τις δεσμεύσεις προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την προώθηση της δικής μας εθνικής ασφάλειας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας.
- Υποστηρίζει τους Αφγανούς συμμάχους μας εγκρίνοντας επιπλέον 12.000 Ειδικές Βίζες Μετανάστευσης (SIV) για Αφγανούς που βοήθησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν.
- Αυξάνει τη βασική χρηματοδότηση για ανθρωπιστική βοήθεια για την υποστήριξη των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να παρέχουν επείγουσα τροφή, στέγη, νερό και βασικές υπηρεσίες σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε συγκρούσεις και κρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Κερδίζει ξανά ο βάλτος της Ουάσιγκτον…

Εν τω μεταξύ, ο γερουσιαστής Chip Roy δήλωσε ότι ο… βάλτος της Ουάσιγκτον κερδίζει ξανά:
«Έχουμε έναν λογαριασμό χιλιάδων σελίδων 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων - έναν λογαριασμό γεμάτο με κάθε είδους προτεραιότητες δαπανών που έρχονται σε αντίθεση με τον αμερικανικό λαό. Αυτό έχουμε μπροστά μας»
"Είναι μια θλιβερή, απογοητευτική ημέρα. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποσχέθηκαν να ξοδέψουν λιγότερα και να εξασφαλίσουν τα σύνορα", δήλωσε ο βουλευτής Warren Davidson (R., OH), προσθέτοντας: "Αυτό το νομοσχέδιο δεν κάνει τίποτα από τα δύο."
Οι αυξημένες δημόσιες δαπάνες αυξάνουν το δημόσιο χρέος κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κάθε 100 ημέρες και ωθούν την Αμερική ακόμη πιο κοντά στην οικονομική καταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης