Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Xi Jinping - «Το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας»

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Xi Jinping - «Το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας»
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping συναντήθηκε με Αμερικανούς επιχειρηματίες
Σχετικά Άρθρα
Η φύση της σχέσης μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επηρεάζει μόνο την ευημερία των λαών και των δύο χωρών αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας, διαμήνυσε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping, κατά τη διάρκεια συνάντησης με Αμερικανούς επιχειρηματίες που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.
"Η ευημερία των ανθρώπων και των δύο χωρών, καθώς και το μέλλον και το πεπρωμένο της ανθρωπότητας, εξαρτώνται από το αν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν ή θα αντιπαρατεθούν", ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με την Κεντρική Κινεζική Τηλεόραση.
Ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε ότι "όσο οι δύο πλευρές θεωρούν η μία την άλλη ως εταίρο, σέβονται τα συμφέροντα της άλλης, συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα, οι διμερείς σχέσεις θα βελτιωθούν".
Ο Xi Jinping εξέφρασε επίσης την ελπίδα για αύξηση της συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων όλων των επιπέδων της κοινωνίας στις δύο χώρες.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi.

Επαφές με Αμερικανούς επιχειρηματίες

Ο Κινέζος πρόεδρος συναντήθηκε με μια ομάδα διευθυντικών στελεχών των ΗΠΑ,  καθώς οι ηγέτες των αμερικανικών επιχειρήσεων να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τους δεσμούς που έχουν καταστραφεί από τις γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Η συνάντηση έρχεται καθώς αυξάνεται η ανησυχία μεταξύ των εμπορικών εταίρων της Κίνας ότι το Πεκίνο επενδύει μεγάλα ποσά στη μεταποίηση για να ξεπεράσει τη βαθιά επιβράδυνση των ακινήτων, που οδηγεί σε υπερπροσφορά και πιθανό ντάμπινγκ στις διεθνείς αγορές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν διευθυντικά στελέχη των ΗΠΑ που παρευρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο China Development Forum, το εμβληματικό ετήσιο επιχειρηματικό συνέδριο του Πεκίνου.
Στο φόρουμ συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Chubb, Evan Greenberg, ο Albert Bourla της Pfizer και ο Raj Subramaniam της FedEx.
Ο Xi είχε συναντηθεί με επιχειρηματίες των ΗΠΑ τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο περιθώριο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Κίνας και την Εθνική Επιτροπή Σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης