Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυρώσεις από ΗΠΑ και Βρετανία σε δίκτυο χρηματοδότησης της Hamas

Κυρώσεις από ΗΠΑ και Βρετανία σε δίκτυο χρηματοδότησης της Hamas
Στο στόχαστρο άτομα και οντότητες
Σχετικά Άρθρα
Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις σε βάρος ενός δικτύου συγκέντρωσης κεφαλαίων που συνδέεται με την παλαιστινιακή οργάνωση Hamas, όπως ανακοίνωσε σήμερα 27/3 το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως τα μέτρα έχουν στόχο δύο άτομα και τρεις οντότητες που χαρακτήρισε ως κρίσιμους παράγοντες οικονομικής διευκόλυνσης για τη Hamas, την οποία οι δύο χώρες κατατάσσουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις.
«Το υπουργείο Οικονομικών παραμένει δεσμευμένο στην υποβάθμιση της ικανότητας της Hamas να χρηματοδοτεί τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες, όπως μέσω διαδικτυακών εκστρατειών συγκέντρωσης κεφαλαίων που στοχεύουν στην απευθείας διοχέτευση χρημάτων στην οργάνωση. Αυτή η ενέργεια ελήφθη στο πλαίσιο συλλογικής προσπάθειας από κοινού με την Εφαρμογή Κυρώσεων του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο εφαρμόζει κυρώσεις στους ίδιους στόχους», ανέφερε στην ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Τα μέτρα θέτουν στο στόχαστρο την οργάνωση Gaza Now, η οποία σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε αρχίσει να συγκεντρώνει κεφάλαια διαδικτυακά μετά την επίθεση της Hamas. Είναι η τέταρτη δέσμη κυρώσεων που λαμβάνονται συντονισμένα από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και σχετίζονται με τις προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων για τη Hamas από τις 7 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης