Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ζημιά στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς είναι η μεγαλύτερη από το 2022

Η ζημιά στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας  από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς είναι η μεγαλύτερη από το 2022
Η κατάσταση για την Ουκρανία επιδεινώνεται διαρκώς
Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να πείσουν την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις υποδομής, συγκεκριμένα σε διυλιστήρια πετρελαίου, εν μέσω έλλειψης στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση του ζητήματος.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η επιρροή της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία μειώνεται καθώς το Κογκρέσο των ΗΠΑ συνεχίζει να καθυστερεί την αποστολή νέας βοήθειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αξιωματούχου, το Κίεβο υφίσταται επίσης ζημιές από επιθέσεις σε ρωσικούς στόχους επειδή αναγκάζουν τη Ρωσία να αντιδράσει.
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η ζημιά που έγινε στις εγκαταστάσεις υποδομής της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες ήταν πιθανώς η χειρότερη από την αρχή της σύγκρουσης το 2022.
Αυτό θα έχει μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνέπειες, επιδεινώνοντας τις ελλείψεις πυρομαχικών, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Bloomberg.
Οι Financial Times ανέφεραν νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ προέτρεψαν την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουάσιγκτον ανησυχεί ότι εκτός από την αύξηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου, οι επιθέσεις μπορεί να ωθήσουν τη Ρωσία να στοχεύσει εχθρικές εγκαταστάσεις υποδομής, στις οποίες βασίζονται και οι δυτικές χώρες.
Αυτά περιλαμβάνουν ιδιαίτερα τον αγωγό πετρελαίου της Caspian Pipeline Consortium που χρησιμοποιείται από δυτικές εταιρείες, δηλαδή την Exxon Mobil και τη Chevron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης