Διεθνή

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Trypilska κοντά στο Κίεβο κάηκε ολοσχερώς (βίντεο)

Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Trypilska κοντά στο Κίεβο κάηκε ολοσχερώς (βίντεο)
Διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Zhytomyr, Kyiv και Cherkasy, καθιστώντας το κρίσιμο πλεονέκτημα για την ενεργειακή υποδομή της περιοχής

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρονται στην πλήρη καταστροφή του θερμοηλεκτρικού σταθμού Trypilska (TPP), που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, επικαλούμενες πληροφορίες από την εταιρεία Centerenergo της Ουκρανίας, στην οποία ανήκει αυτός ο TPP.
Το γεγονός αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η στρατηγική σημασία της εγκατάστασης που βρίσκεται στις όχθες του Δνείπερου, 45 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου.



Πριν από το περιστατικό, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Trypilska με εγκατεστημένη ισχύ 1800 MW ήταν η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου, ξεπερνώντας σε δυναμικό ακόμη και μετά τον παροπλισμό του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ.
Διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Zhytomyr, Kyiv και Cherkasy, καθιστώντας το κρίσιμο πλεονέκτημα για την ενεργειακή υποδομή της περιοχής.
Δημοσιογράφοι του Avia.pro δημοσίευσαν προηγουμένως υλικό βίντεο που δείχνει μια ισχυρή πυρκαγιά να ξεσπά στο έδαφος ενός θερμοηλεκτρικού σταθμού, συνοδευόμενη από μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης