Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα στις 24 - 26/4 ο Blinken - Συνομιλίες για Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Στην Κίνα στις 24 - 26/4 ο Blinken - Συνομιλίες για Μέση Ανατολή και Ουκρανία
Τι ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του State Department για την επίσκεψη Blinken στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Στην Κίνα θα βρίσκεται από τις 24 έως τις 26 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α. Blinken, για συνομιλίες αναφορικά με την Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την κατάσταση στην Νότια Σινική Θάλασσα, , όπως έκανε γνωστό το State Department.
Πρόκειται για συνομιλίες που έχουν στόχο «την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας (και τη μείωση) του κινδύνου λανθασμένων υπολογισμών και σύγκρουσης», σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος του State Department.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Blinken «θα διατυπώσει με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις ανησυχίες μας για θέματα που κυμαίνονται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αθέμιτες οικονομικές και εμπορικές πρακτικές έως τις παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες της βιομηχανικής ικανότητας (της Κίνας)... τις βαθιές μας ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη (της Κίνας) στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας».
Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, ο Blinken αναμένεται να προειδοποιήσει την Κίνα ότι η Ουάσιγκτον θα λάβει τιμωρητικά μέτρα και να αναφέρει στους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους γίνονται όλο και πιο αρνητικοί όσον αφορά την άρνηση του Πεκίνου να σταματήσει να παρέχει στη Μόσχα στρατιωτικη τεχνολογία, από ημιαγωγούς μέχρι κινητήρες πυραύλων cruise για να βοηθήσει στην ανάταξη της βιομηχανικής της βάσης.
Ο Blinken δεν σχεδιάζει να αποκαλύψει ποια μέτρα θα λάβει η Ουάσιγκτον, αλλά αρκετοί άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση δήλωσαν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κυρώσεων σε κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες οντότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης