Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία το ξεκαθαρίζει: Δεν έχουμε Patriot για να στείλουμε στην Ουκρανία

Η Πολωνία το ξεκαθαρίζει: Δεν έχουμε Patriot για να στείλουμε στην Ουκρανία
Το σύστημα Patriot που έχουμε βρίσκεται υπό τον έλεγχο του αμερικανικού στρατού λέει ο Πολωνός πρόεδρος, Donald Tusk
Η Πολωνία δεν έχει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot για να στείλει στην Ουκρανία διαμηνύει ο πρόεδρος της Πολωνίας, Donald Tusk.
«Εάν μιλάμε για συστήματα Patriot, δεν έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε στην Ουκρανία» είπε ο Tusk, αναφέροντας πως το σύστημα Patriot που βρίσκεται σε μάχιμη υπηρεσία στην περιοχή Rzeszow, κοντά στην οποία υπάρχει κόμβος για τον εφοδιασμό της Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά από τη Δύση, βρίσκεται υπό τον έλεγχο του αμερικανικού στρατού.
Όπως είπε ο Tusk, το σύστημα Patriot βρίσκεται κοντά στο Rzeszow και είναι υπό τον έλεγχο των Αμερικανών, καθώς προστατεύει έναν βασικό κόμβο στη νοτιοανατολική Πολωνία που αφορά στον ανεφοδιασμό της Ουκρανίας.
«Δεν έχουμε αποθέματα» ξεκαθάρισε ο Tusk, υποστηρίζοντας ότι όλα τα κράτη –μέλη του ΝΑΤΟ αντιλαμβάνονται ότι η Πολωνία δεν μπορεί να μεταφέρει συστήματα Patriot στην Ουκρανία.
«Όλοι το καταλαβαίνουν.
Μίλησα με πολλούς πρωθυπουργούς για αυτή τη γερμανική πρωτοβουλία σχετικά με την αεράμυνα, και μαζί αναζητήσαμε πού αλλού υπάρχει τι, σε ποια χώρα και πώς μπορούμε να δράσουμε μαζί για να ενισχύσουμε την αεράμυνα της Ουκρανίας.
Χωρίς εξαιρέσεις όλοι είπαν ότι ξέρουμε, ότι η Πολωνία έχει ήδη δώσει πολλά, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης