Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Ρωσίας: Πολύ επικίνδυνη η αποστολή ATACMS στο Κίεβο – Θα χτυπήσουν ρωσικά εδάφη

Προειδοποίηση Ρωσίας: Πολύ επικίνδυνη η αποστολή ATACMS στο Κίεβο – Θα χτυπήσουν ρωσικά εδάφη
Μην τους πιστεύετε, λένε ψέματα υποστηρίζει ο Ρώσος διπλωμάτης
Η μυστική αποστολή των πυραύλων ATACMS από τις ΗΠΑ στο Κίεβο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διότι αυξάνει τον κίνδυνο επίθεσης των Ουκρανών στην Κριμαία και σε άλλα ρωσικά εδάφη προειδοποιεί η Ρωσία μέσω του πρέσβη της στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov.
Όπως λέει ο Antonov, Αμερικάνοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την αποστολή εξαιρετικά επικίνδυνων όπλων στο Κίεβο, αναφέροντας πως πρόκειται για μια αδικαιολόγητη ενέργεια, έστω και αν έγινε με μυστικό τρόπο.
«Είναι προφανές ότι λόγω της μεταφοράς των πυραύλων ATACMS στο καθεστώς του Zelensky η απειλή για την ασφάλεια της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της Σεβαστούπολης, των νέων ρωσικών περιοχών και άλλων ρωσικών πόλεων, αυξάνεται» επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης, ο οποίος χαρακτήρισε κυνικές τις δηλώσεις της αμερικανικής πλευράς ότι ο ουκρανικός στρατός φέρεται να υποσχέθηκε να μην χρησιμοποιήσει το ATACMS για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
«Ποιος πρέπει να καθησυχαστεί από ένα τέτοιο ψέμα;
Πώς μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει τις πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις από εγκληματίες στο Κίεβο;
Τις θανατηφόρες επιθέσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, νηπιαγωγεία, γέφυρες και ακόμα στο ίδιο τους το στρατιωτικό προσωπικό» διερωτήθηκε ο Antonov, τονίζοντας ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που δεν είναι υπέρ της Ρωσίας, «αναγνωρίζουν τη διπροσωπία» των Ουκρανών όσον αφορά τις επιθέσεις τους στις ρωσικές πόλεις.
Όπως λέει, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη καταρρίψει αρκετούς πυραύλους ATACMS και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
«Ούτε αυτοί οι πύραυλοι ούτε άλλα όπλα μπορούν να βοηθήσουν στην ήττα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» τόνισε ο Antonov, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις συνέπειες που προκαλεί η εμπλοκή τους στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης