Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergei Naryshkin (Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας): Η αποστολή στρατού της Δύσης στην Ουκρανία… θα θεωρηθεί κλιμάκωση

Sergei Naryshkin (Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας): Η αποστολή στρατού της Δύσης στην Ουκρανία… θα θεωρηθεί κλιμάκωση
Πρόσφατα ο Macron επανέλαβε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων εάν η Ρωσία διαπεράσει την πρώτη γραμμή και υποβάλλει αίτημα για βοήθεια η Ουκρανία
Οι δηλώσεις δυτικών πολιτικών για την πιθανότητα αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά ανεύθυνες, μπορούν να θεωρηθούν ως κλιμάκωση της σύγκρουσης, υποστηρίζει ο Sergei Naryshkin, διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Πρόκειται για εξαιρετικά ανεύθυνες δηλώσεις δυτικών πολιτικών και ακόμη και οι ίδιες οι δηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως κλιμάκωση της σύγκρουσης», είπε ο Sergei Naryshkin, σχολιάζοντας τις ολοένα και συχνότερες δηλώσεις στη Δύση για τη δυνατότητα αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε τον Φεβρουάριο 2024 ότι οι δυτικοί ηγέτες συζητούσαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση, αλλά, σύμφωνα με τα λόγια του, «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».
Σε συνέντευξή του στον Economist στις αρχές Μαΐου, ο Macron επανέλαβε ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο εάν η Ρωσία διαπεράσει την πρώτη γραμμή και υποβάλλει αίτημα για βοήθεια η Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Macron, «πολλές χώρες» συμφώνησαν με την προσέγγιση της Γαλλίας σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων.
Λίγο αργότερα , ο πρώην Βοηθός του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Stephen Bryan, σε άρθρο για τους Asia Times, ανέφερε ότι η Γαλλία «έστειλε επίσημα» στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 1.500 στρατιώτες έχουν σταλεί για να υποστηρίξουν την 54η ουκρανική χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία στο Slavyansk.
Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε άμεσα αυτές τις πληροφορίες.
Ο ηγέτης της Δημοκρατικής μειονότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου, Hakeem Jeffries, πρόσφατα σε συνέντευξή του στο CBS News δεν απέκλεισε τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Hakeem Jeffries, ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό εάν ηττηθεί η Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να επιτρέψουν την πτώση της Ουκρανίας».
Την ίδια ώρα, όπως είπε αργότερα ο εκπρόσωπος του State Department Matthew Miller, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι δεν θα αποσταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης