Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λιθουανία συζητά τη δυνατότητα απόκτησης αμυντικών συστημάτων drone – Οι εισηγήσεις και η πρόταση από τον Υπουργό Άμυνας

Η Λιθουανία συζητά τη δυνατότητα απόκτησης αμυντικών συστημάτων drone – Οι εισηγήσεις και η πρόταση από τον Υπουργό Άμυνας

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η Λιθουανία άρχισε να εκπαιδεύει εκπαιδευτές για τη χρήση drones FPV

Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, Raimundas Karoblis, δήλωσε ότι η χώρα αυτή τη στιγμή αξιολογεί την ανάγκη απόκτησης αμυντικών συστημάτων drone.
Αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο LRT.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας υποσχέθηκε να συζητήσει μελλοντικές επενδύσεις με την πρωθυπουργό Ingrida Simonytė.
«Τώρα αξιολογούμε ποιες δυνατότητες χρειάζονται, θα πάω με τον Πρωθυπουργό, θα μιλήσω για το ποιες επενδύσεις είναι απαραίτητες για να ξεκολλήσει αυτό, γιατί υπάρχει ένας κόσμος drones και ένας κόσμος αντι-drones στις εισηγήσεις», τόνισε συγκεκριμένα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπτυξη ικανοτήτων κατά των drones θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την ανάπτυξη των drones.
Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι την Τετάρτη (26/6/2024) υπογράφηκαν συμβόλαια για την αγορά συστημάτων κινητικότητας.
Ο εξοπλισμός θα παραδοθεί σε 28 πάρκα κινητικότητας που έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες τοποθεσίες στη Λιθουανία μέχρι το καλοκαίρι.
Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η Λιθουανία άρχισε να εκπαιδεύει εκπαιδευτές για τη χρήση drones FPV.
Πρόσφατα, ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας Raimundas Karoblis εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα θα μπορέσει να υπογράψει συμβάσεις για την αγορά πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας με εύρος τόσο μεγάλων όσο και μικρών αποστάσεων μέχρι το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης