Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron είναι σαν τον Νέρωνα και τον Πόντιο Πιλάτο - Διέλυσε τα πάντα και νίπτει τας χείρας του

Ο Macron είναι σαν τον Νέρωνα και τον Πόντιο Πιλάτο - Διέλυσε τα πάντα και νίπτει τας χείρας του
Εξαιρετικά επικίνδυνη η στρατηγική του Macron, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή και αστέρα της γαλλικής αριστεράς, Raphaël Glucksmann
Καθώς η Γαλλία οδεύει προς τις πρόωρες εκλογές της 30ης Ιουνίου, ο Γάλλος ευρωβουλευτής Raphaël Glucksmann συνέκρινε τον πρόεδρο της χώρας του με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα που έκαψε την πρωτεύουσά του, καθώς και με τον Ρωμαίο αξιωματούχο που προήδρευσε της δίκης του Ιησού.
Ο Glucksmann, ένας κεντροαριστερός ευρωβουλευτής και αστέρας της γαλλικής αριστεράς που συμμετέχει στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καυτηρίασε την απόφαση του προέδρου Εmmanuel Macron να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές ως απάντηση στην εντυπωσιακή νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός στις ευρωεκλογές, όπως μεταδίδει το Politico.
«Ο Εmmanuel Macron έπαιξε τον Νέρωνα αποφασίζοντας να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση, ενώ τίποτα δεν τον υποχρέωνε να το κάνει», δήλωσε ο Glucksmann την Πέμπτη.
«Και τώρα είναι ο Πόντιος Πιλάτος που νίπτει τας χείρας του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ως αυτοκράτορας, ο Νέρωνας ήταν γνωστός για την ακολασία του και για τη δολοφονία των πολιτικών του εχθρών.
Τον υποπτεύθηκαν ακόμη και για την πυρκαγιά του 64 μ.Χ. που κατέστρεψε πάνω από το 70% της Ρώμης - αν και οι ιστορικοί αμφισβητούν τη φήμη.
Στη Βίβλο, ο Πόντιος Πιλάτος ήταν o Ρωμαίος κυβερνήτης που διέταξε τη σταύρωση του Ιησού και έπλυνε τα χέρια του σε μια λεκάνη με νερό για να υποδηλώσει την έλλειψη ενοχής του για την αιματηρή μοίρα του καταδικασμένου.

Μπούμερανγκ οι πρόωρες εκλογές

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών ήταν ένα στοίχημα για να περιοριστεί η ζημιά στο κόμμα του Macron και να αποδυναμωθεί η αριστερά, δήλωσε ο Glucksmann.
Ως τέτοια, πρόσθεσε, η στρατηγική ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ αν οι ψηφοφόροι καταλήξουν να υποστηρίξουν μαζικά τον Εθνικό Συναγερμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης