Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση οδηγεί τον πλανήτη στον όλεθρο - Η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία

Η Δύση οδηγεί τον πλανήτη στον όλεθρο - Η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία
Η Μόσχα δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων ως απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία
Η Μόσχα δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων ως απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov.
«Δεν αποκλείω τίποτα», είπε, όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους ως απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία.
«Εάν αξιωματούχοι της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης θεωρούν λογικό να προβούν σε εμπρηστικές δραστηριότητες, επικαλούμενοι αυτό που έχουμε στην περιοχή (τη δυτικότερη περιοχή Καλίνινγκραντ της Ρωσίας ), τότε θα απαντήσουμε με αντίποινα που θα κρίνουμε κατάλληλα», τόνισε ο ανώτερος διπλωμάτης, σύμφωνα με το TASS.

Ευρύ φάσμα επιλογών - Η Δύση ακολουθεί το δρόμο της κλιμάκωσης

Σύμφωνα με τον Ryabkov, δεδομένων των συνδυασμένων δυνατοτήτων των χωρών του ΝΑΤΟ, η Ρωσία πρέπει να βαθμονομήσει την απάντησή της, χωρίς να αισθάνεται «εσωτερικούς περιορισμούς» όσον αφορά το τι θα αναπτύξει, πού και πότε.
«Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών.
Δεν πρόκειται να απειλήσουμε κανέναν, είναι ένας τρόπος να βρούμε την πιο αποτελεσματική μέθοδο για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες προκλήσεις, ιδίως όσον αφορά το κόστος», πρόσθεσε.
«Τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και δεν υπάρχει προκαθορισμός για περαιτέρω εντάσεις», συνέχισε ο Ryabkov.
«Δυστυχώς, σε αυτό το σημείο, η Δύση ακολουθεί το δρόμο της κλιμάκωσης, αναζητώντας τραβηγμένες αφορμές για να μας κατηγορήσει ότι δήθεν παραβιάζουμε την ασφάλειά της.
Αυτό είναι λυπηρό, αλλά δεν θα μας εμποδίσει να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια σε ολόκληρο το μήκος των ρωσικών συνόρων, περιλαμβανομένης οπωσδήποτε και της περιοχής ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων», τόνισε.

Pistorius (Γερμανία): Απάντηση στην ανάπτυξη των τακτικών πυραυλικών συστημάτων Iskander

Η απόφαση για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία από το 2026 χρησιμεύει ως απάντηση στην ανάπτυξη των τακτικών πυραυλικών συστημάτων Iskander στη ρωσική περιοχή του Καλίνινγκραντ, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius.
«Αυτό που θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Γερμανία από το 2026 δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απάντηση στην απειλή της Ρωσίας που αντιπροσωπεύεται από την ανάπτυξη των πυραύλων Iskander στο Καλίνινγκραντ», υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tageblatt με έδρα το Λουξεμβούργο.
Ο Pistorius δήλωσε ότι η Γερμανία «δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανάπτυξης όπλων εδώ και 35 χρόνια». Κατά τη γνώμη του, η παρουσία αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία μπορεί να εξηγηθεί από την ανάγκη πυρηνικής αποτροπής.
«Όταν όλοι συνειδητοποιήσουν ότι η Γερμανία και το ΝΑΤΟ είναι σε θέση να αμυνθούν με επιτυχία, αυτό θα μειώσει την πιθανότητα μιας επίθεσης εναντίον μας», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης