Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βροχή ισραηλινών πυρών στον Λίβανο - Σε εκκενώσεις της νότιας Βηρυτού καλεί ο ισραηλινός στρατός

Βροχή ισραηλινών πυρών στον Λίβανο - Σε εκκενώσεις της νότιας Βηρυτού καλεί ο ισραηλινός στρατός
Την εντολή εκκένωσης της συνοικίας Χρεΐ ακολούθησαν αεροπορικές επιδρομές - Η Hezbollah βομβάρδισε την πόλη Σαφέντ και τη Χάιφα με βροχή βλημάτων.
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε δύο βομβαρδισμούς εναντίον των νότιων προαστίων της Βηρυτού, 45 λεπτά αφότου εξέδωσε εντολή εκκένωσης προς τους κατοίκους προπυργίου της Hezbollah, όπως έγινε γνωστό από πηγή ασφαλείας, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πλάνα που μετέδωσε το AFPTV δείχνουν στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται πάνω από την περιοχή που επλήγη, η οποία βρίσκεται, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ, στη συνοικία Χαρέτ Χρεΐ.
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους τομέα στα νότια περίχωρα της Βηρυτού να απομακρυνθούν από την περιοχή, προειδοποίηση που συνήθως ακολουθείται από αεροπορικά πλήγματα, ενώ από το πρωί «βροχή» βλημάτων προερχόμενων από τον Λίβανο έπληξε το βόρειο Ισραήλ.
«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους στα νότια περίχωρα, ιδίως εκείνους (…) της συνοικίας Χρεΐ: κατοικείτε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Hezbollah», εναντίον των οποίων ο ισραηλινός στρατός «θα διεξαγάγει επιχειρήσεις στο εγγύς μέλλον», ανέφερε στην αραβική γλώσσα ο εκπρόσωπος Τύπου Αβισάι Αντρέε σε μήνυμά του στο Χ.

Eν τω μεταξύ, η Hezbollah του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον της πόλης Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ, αφότου νωρίτερα βομβάρδισε την περιοχή της Χάιφα.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 115 βλήματα εκτοξεύτηκαν σήμερα από τον Λίβανο, όπου το Ισραήλ έχει ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση εναντίον της φιλοϊρανικής οργάνωσης, στο νότιο τμήμα της χώρας.
Τα βλήματα εκτοξεύτηκαν κυρίως εναντίον του βόρειου Ισραήλ, όπου οι σειρήνες συναγερμού ηχούσαν όλο το πρωί στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, ένας άνδρας πέθανε αφότου τραυματίστηκε από τα συντρίμμια ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και η οποία εξερράγη κοντά στην Άκρα, στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του όταν σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με την υπηρεσία Magen David Adom.

Η Hezbollah ανακοίνωσε νωρίτερα πως στοχοθέτησε την περιοχή της Χάιφας και μια στρατιωτική βάση σε κοντινή απόσταση στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι από θραύσματα, σύμφωνα με το Magen David Adom, το ισραηλινό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού.
Η λιβανική οργάνωση είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι εισήλθε σε μια «φάση κλιμάκωσης» με το Ισραήλ, με το οποίο βρίσκεται πλέον σε ανοιχτό πόλεμο.
Στο Κιριάτ Άτα, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τη Χάιφα, η υπηρεσία Magen David Adom καταμέτρησε τρεις ανθρώπους «που τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα», άλλους δύο «που τραυματίστηκαν ελαφρά από το ωστικό κύμα των εκρήξεων», όπως και πέντε ανθρώπους «που έπαθαν κρίσεις άγχους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης